Toeren

Z tot Z-toer: Zoeterwoude naar Zeist

Kawasaki’s Z900 is een van de populairste machines in zijn klasse en bij uitstek een motor om Nederland mee te verkennen. Zijn actie rijhouding en gretige karakter nodigen uit tot rijden. Daarom nodigden we lezers uit om met de Z900 van Z naar Z te rijden. Dit keer onder leiding van Mischa uit den Boogaard die van Zoeterwoude naar Zeist en weer terug reed.

Deze Z tot Z-toer begint én eindigt bij Motorkleding Center in Zoeterwoude-Rijndijk. Vanaf het startpunt is het meteen smullen, je volgt namelijk de Oude Rijn. Zelfs met minder fraai weer, is dit een aantrekkelijk stukje Nederland. Als we vervolgens richting Meije rijden, laten we de Oude Rijn achter ons. De route bestaat enkel uit kronkels en mooie vergezichten en  ergens halverwege passeer je eetcafé ‘De Halve Maan’, prima plek voor een stop.
Na Meije gaat het via Achttienhoven door de Woerdense Verlaat in de richting van de Loosdrechtse plassen. Vervolgens passeren we mooie kleine dorpjes als Tienhoven, Oud Maarseveen en Achterwetering en gaat het in de richting van onze tweede Z, Zeist inderdaad, met onder meer Slot Zeist. Via  Bunnik, Vechten, een prachtig stukje Lekdijk en de Reeuwijkse plassen eindigen we weer in Zoeterwoude. Tip: rij even door naar Leiden om de dagrit perfect af te sluiten met een diner in het mooie centrum van de sleutelstad.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Utrecht Zuid-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-