Toeren

De Hoekse Waard

Ten zuiden van Rotterdam ligt de Hoekse Waard, een eiland of ‘waard’ dat grotendeels is gevormd door de Sint Elisabethsvloed in 1421. In 1953 werd het zuidelijke deel van de Hoekse Waard opnieuw zwaar getroffen door de bekende watersnoodramp.
MotoPlus zette er een mooie Roadbook-tour uit van 133 kilometer, die ons een goede indruk geeft van dit gebied. Rechte polderwegen worden afgewisseld met oude smalle kronkelende dijkwegen, waardoor een Roadbook-tour met een heel eigen karakter is ontstaan.
We starten in Dordrecht en rijden door de Dordtse Kil-tunnel de Hoekse Waard in. Via
’s-Gravendeel rijden we naar Strijen, de grootste plaats in de Hoekse Waard. Van daar uit gaat het noordwaarts over de Keizersdijk naar Cillaarshoek en Maasdam en via de Zuiddijk, Ritselaarsdijk en Munnikendijk komen we in Westmaas. Vanaf hier gaat het over rechte wegen door het polderlandschap tussen Klaaswaal en Numansdorp en komen we op Schuurinksedijk richting Numansdorp. Na het viaduct over de A29 krijgen we aan de Buitendijk een prachtig uitzicht over het water bij het Hitsertsche-, of Vuile gat. Via Piershil komen we in Goudswaard aan, bij onze terrastip bij café ’t Haventje, dat ook letterlijk aan het haventje van Goudswaard ligt.
Na de stop rijden we via Nieuw Beijerland naar het zuiden, richting Zuid Beijerland en Oud Beijerland. Door Blaaksedijk komen we in ’s-Gravendeel, waar we via de tunnel weer onder de Dordtse Kil doorrijden en zo het rondje door de Hoekse Waard beëindigen.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Zuid-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-