Toeren

Yamaha Dark Side Tour – Zeemeermin van Westenschouwen

Nederland kent vele donkere en duistere verhalen. Mythen en sagen die vertellen over vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen met illustere wezens. De Yamaha MT-09 is voor de duivel niet bang. Om dat te bewijzen gaan we dit seizoen met The Dark Side of Japan op bezoek bij The Dark Side of Nederland. Dit keer dalen we af naar Zeeland,op zoek naar de Zeemeermin van Westenschouwen!

‘Schouwen, Schouwen,
‘t sal je rouwen
dat je genomen eit m’n vrouwe!
‘t Rieke Schouwen zal vergaen,
alleen de toren zal bluven staen!’

Met bovenstaande vloek bezegelde een door verdriet overmande zeemeerman het lot van het ooit welvarende dorpje Westenschouwen. Dat zou uiteraard een treffend begin van deze route  zijn, maar we pakken het anders aan, we starten we bij de oudste stormvloedkering van het land en onderdeel van de Deltawerken; de Algerabrug. Van daaruit rijden we binnendoor, over de Haringvlietdam, richting Stellendam. Aansluitend gaat het via de schitterende Brouwersdam eerst richting een terrasje in Renesse, waarna eindelijk Westenschouwen opdoemt. Waar we uiteraard even een bezoek brengen aan het standbeeld van de onfortuinlijke zeemeermin.
We zijn in Zeeland, dus ook de Neeltje Jans ontbreekt niet op de route, die onder meer over de indrukwekkende Oosterscheldekering en de Zeelandbrug voert. Over Schouwen-Duiveland en langs de Grevelingen gaat het dan weer terug naar Zuid-Holland!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Zeeland Zuid-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-