Toeren

Werelderfgoed-toer (5) – Kinderdijk

Hoe klein Nederland ook mag zijn, we zijn wel met tien nationale monumenten vertegenwoordigd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tien MotoPlus-lezers kregen een midweek of weekend lang de beschikking over een nieuwe Kawasaki Versys 1000 NL Edtition om deze bijzondere plek-ken te bezoeken. In dit vijfde deel van de serie gaat Safira van Rooij naar misschien wel meest bekende gezicht van Nederland: de molens van Kinderdijk-Elshout.

Een mooie afwisselende route met een lengte van 120 kilometer, met als startpunt de McDonalds in Waardenburg, direct langs de A2 (afslag 16). De rit gaat door een deel van de Betuwe en de polders van Alblasserwaard, dit deel is zeker in het voorjaar, wanneer de fruitbomen in de bloesem staan, de moeite waard om te rijden. In de Alblasserwaard zijn het vestingstadje Nieuwpoort, de molens van Kinderdijk-Elshout en het oude centrum van Gorinchem de moeite waard voor een stop, om de rijke cultuur van ons land eens van dichtbij te ervaren.
In Nieuwpoort vind je ook het MotoPlusPunt van deze route, eetcafé De Dam. Het terras is gesitueerd bovenop een kanaaltje, een stenen bouwwerk zoals ze dat alleen vroeger konden maken. Zittend op je stoel zie je aan de ene kant het kanaaltje en aan de andere kant staat het fraaie stadhuis.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-