Toeren

Roadbook-tour – Langs Hollandse Wateren

Langs Hollandse Wateren, toegegeven, dat is een nogal breed begrip. Nederland heeft immers nogal wat waterpartijtjes in de aanbieding. Meer specifiek loopt deze route langs een aantal wateren die vooral het westen van ons land deels vormgeven: de Noordzee, kanalen, rivieren en plassen die veelal zijn ontstaan door turfwinning in veengebieden!

Opgelet, de tour heeft een verschillend start- en eindpunt. Je begint namelijk in Sassenheim, aan de A44 bij Hotel Van der Valk om precies te zijn, en eindigt in Moerkapelle. Al redelijk snel na de start kom je in het duingebied van Noordwijk. Niet lang daarna verandert het landschap echt, er zijn minder bomen en de percelen en wegen worden rechter. De beschutting van de duinen maakt plaats voor de openheid van het veenlandschap. Na een goede 55 kilometer rijden dient in Kudelstaart het eerste MotoPlusPunt zich aan, Brasserie Oevers. Het tweede MotoPlusPunt, pannenkoekenhuis De Strooppot in Den Hoef, treft je na ongeveer 95 kilometer. Vanaf daar gaat het via onder meer Boskoop en Waddinxveen naar Eetcafé ’t Wapen van Moerkapelle, het eind van de route. Deze is overigens vanwege geloofsovertuiging op zondag gesloten.

Startpunt: Van der Valk Sassenheim-Leiden, Sassenheim
MotoPlusPunt 1: Brasserie Oevers, Kudelstaart
MotoPlusPunt 2: De Strooppot, De Hoef
Eindpunt: Eetcafé ’t Wapen van Moerkapelle, Moerkapelle

Hoeveel sterren zou je deze motorroute geven?We horen graag wat je van deze route vindt, neem contact op met ons om je verhaal verder uit te leggen.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Zuid-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-