Toeren

Roadbook-tour Westland

Nederland mag dan niet al te groot zijn, aan diversiteit qua landschappen geen gebrek. Deze roadbook-tour laat je een heel bijzondere kant van ons land zien. Nederland is een grote exporteur van landbouwproducten en tijdens deze route zie je dat dat voor een groot deel achter glas wordt geproduceerd!

We hebben het uiteraard over het Westland, het Nederlandse kassengebied bij uitstek. Na de start van de route bij de McDonalds in ‘kennisstad’ Delft krijg je direct al een eerste beknopte indruk van de glazen teeltgebouwen, waarna het al snel volop door het groen van het recreatiegebied langs de Rotte verder gaat.
In Schipluiden drijft Paviljoen ’t Middelpunt in de Vlaardingsevaart, dat het eerste MotoPlusPunt op deze route vormt. Van daaruit gaat het verder in westelijke richting de Noordzee en precies daar stuit je ook op het tweede MotoPlusPunt, dat op een werkelijk prachtige plek ligt, aan het strand van Hoek van Holland. Bij Beachclub One zijn er voor motoren zelfs eigen parkeerplaatsen aangelegd. Wanneer de tripmeter richting de 135 kilometer kruipt komt het einde van de tocht in zicht: eetcafé De Bonte Haas in Wateringen. Koffie dan maar?

Startpunt: McDonalds Delft Noord, Kleveringweg 2, Delft
MotoPlusPunt 1Paviljoen ’t Middelpunt, Dorpsstraat 57, Schipluiden
MotoPlusPunt 2Beachclub One, Zeekant 69, Hoek van Holland
EindpuntEetcafé de Bonte Haas, Dorpskade 79, Wateringen

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Zuid-Holland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-