Toeren

Roadbook-tour Grenzen

Wanneer iemand in figuurlijke zin tegen je zegt dat je ‘de grens opzoekt’, is dat over het algemeen niet echt positief bedoelt. In letterlijke zin echter, hangt de vlag er heel anders bij, en dat is wat we gaan doen tijdens deze roadbook-tour. Sterker nog, we gaan er zelfs overheen en pakken een stückchen Duitsland en stuksken België mee!

Auberge De Smockelaer in Slenaken vormt het startpunt van deze route. Zoals te verwachten in Zuid-Limburg en de Belgische Ardennen is het al snel genieten van de meest prachtige uitzichten. Dat dit gebied populair is merk je meteen aan de vele andere motorrijders, maar ook fietsers en wandelaars komen hier graag. Waar beter de grens te passeren dan bij het Drielandenpunt? Dat doen we dus ook, en direct aansluitend merk je meteen dat je in België bent. In Nederland hebben dorpen meestal een ronde vorm, de Belgen bouwen vaak steeds langs een weg (lintbebouwing).

Na een tijdje ga je de grens met Duitsland over en kom je bij het eerste MotoPluspunt: Biker-Ranch-Eifel. Dit is echt een pleisterplaats voor motoren. Midden in het groen van de Hoge Venen ligt het tweede MotoPlusPunt: La Baraque Michel.  Na bijna 150 prachtige kilometers kom je in het Belgische Remersdaal, een keline twee kilometer voor de Nederlandse grens, bij het eindpunt: Taverne Haciënda.

Startpunt: Auberge De Smockelaer, Slenaken
MotoPlusPunt 1: Biker Ranch, Simmerath Strauch (D)
MotoPlusPunt 2: La Baraque Michel, Jalhay (B)
Eindpunt: Taverne Haciënda, Remersdaal (B)

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-