Getest Premium

Prakijktest 18 motorjeans

Motorjeans staan voor comfort en luchtigheid. Dat maakt ze vooral in de zomer tot ene populair kledingstuk, maar is het ook een veilig kldingstuk? Beschermende kleding moet immers beschermen en niet in al zijn luchtigheid oplossen in het niets. MotoPlus test vijftien paar enkellaagse motorjeans tot aan het gaatje.

Liefst achttien broeken vormen het deelnemerspanel voor deze jeanstest. De broeken van onder andere PMJ, Alpinestars, IXS en Held worden zoals gewoonlijk op verschillende punten beoordeeld. Uiteraard op veiligheid, maar daarnaast ook op pasvorm en draagcomfort, ventilatie, water- en hittebescherming, en uitrusting en afwerking. Uiteraard wordt dat ook in de praktijk getest. Bijvoorbeeld door de broeken twee keer vijftig meter over het asfalt te slepen: één keer de voorkant, de andere keer de achterkant. Wat aan het einde van de test opvalt? De drie deelnemende broeken met beschermingsklasse AAA , de hoogste klasse van de achttien jeans in deze test, bieden de beste bescherming op het gebied van veiligheid, maar eindigen niet als top drie in deze test, één van de drie AAA-broeken eindigt zelfs als allerlaatste, met een onvoldoende.

Maar hoe kan dat? Wie wint er wel, en welke broek scoort op welk onderdeel goed of slecht? Je leest de uitgebreide vergelijkingstest natuurlijk in MotoPlus 20/2022!

TESTWINNAAR 1

Rokker Rokkertech Straight AAA

Rokker 200x300 1

Fabrikant: Rokker, www.chromeburner.nl
Taillematen: 29-46
Prijs:€479,-
Gewicht: 1.050 g
Materiaal: 14oz denimstof gemaakt van katoen, polyethyleen, elastomultiester en elastaan
Protectoren: knie (type A, level 1) en heup (type B, level 1)
Certificering: NL 17092-2:2020, klasse AAA
Productieland: Portugal

Veiligheid
Drie A’s zitten in de naam en ook in de naam staat AAA. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen voor de op papier zeer goede beschermende broek. De Rokkertech Straight AAA maakt zijn naam in de praktijk waar. Hij overtuigt over de hele lijn met geen noemenswaardige schade in de schuurtest, zeer goede snijbescherming en uitstekende scheurweerstand. De stof rimpelt alleen als het in contact komt met de uitlaat.

Pasvorm en comfort
Geen slanke taps toelopende pasvorm, maar eenvoudig en zoals de naam al zegt; de pasvorm van de broek is recht. Als dat je niet bevalt, vind je bij Rokker andere AAA-broeken, sommige daarvan zijn zelfs waterdicht. De Rokkertech Straight AAA is dat weliswaar niet, maar toch bevalt hij met zijn strakke uiterlijk, goede pasvorm, comfortabele protectoren en vier beschikbare beenlengtes van 30 tot 36”.

Conclusie
De geweven synthetische vezels zijn gevoelig voor warmte en kunnen vervormen bij contact met de uitlaat. Dat is de enige echte zwakte van de Rokker. De rest is geweldig als je de stijl van de broek mooi vindt.

MotoPlus oordeel
Zeer goed

REV’IT Detroit 2 TF

Rev it 19.JPG V Amendo

Fabrikant: REV’IT, www.revitsport.nl
Taillematen: 28-38
Prijs:€229,99
Gewicht: 1.300 g
Materiaal: 12.5oz Cordura-denim (katoen, polyamide en Spandex), op plaatsen PWR-Shield voering van polyester, katoen en polyamide
Protectoren: knie (type B, level 1) en heup (type B, level 1)
Certificering: EN 17092-3:2020, klasse AA
Productieland: Verenigde Arabische Emiraten

REV’IT Detroit 2 TF bestellen in partnershop

Veiligheid
Rondom de vrij grote, maar flexibel en tweevoudig in hoogte verstelbare level 1 knieprotectoren vertoont de broek na de schuurtest veel kleine gaatjes. Toch is dat niet gevaarlijk omdat REV’IT een tweede slijtvaste laag – PWR-shield genaamd – gebruikt. Na onze test waren de broeken oppervlakkig gesleten, maar vertonen uiteindelijk geen zwakke punten en bieden nog steeds zeer goede bescherming. De snijbescherming is ook goed, de scheurweerstand is slechts gemiddeld.

Pasvorm en comfort
Met een gewicht van 1.300 gram is de broek geen lichtgewicht, maar aan de positieve kant: hij voelt en veilig. De kniebeschermers zijn goed geplaatst en blijven zelfs bij een val op hun plaats, terwijl de tailleband aangenaam breed is dankzij de taps toelopende snit. Ondanks het gebruikte stretchmateriaal is de pasvorm en het uiterlijk van Detroit zeer klassiek en oogt de broek als een typische blue jeans.

Conclusie
De REV’IT Detroit 2 TF is een goede waarde, klassiek ogende en goed beschermende motorjeans – de “single-layer” eigenschap maakt ze echter zeer heel vrij. Deze tweede laag maakt ze echter ook zeer veilig.

MotoPlus oordeel
Zeer goed

Held Newport

Held 200x300 1

Fabrikant: Held, www.jhsports.nl
Taillematen: 30-40
Prijs:€299,95
Gewicht: 1.000 g
Materiaal: Armalith stretch denim (katoen, polyamide, elastomeer, elastaan), voering van polyester en katoen
Protectoren: knie (type A, level 1) en heup (type B, level 1)
Certificering: N 17092-3:2020, klasse AA
Productieland: Pakistan

Veiligheid
Net als bij andere broeken zijn de knieprotectoren van de Held Newport de oorzaak van een ware slijtageslag bij de slijtagetest. Hier is echter slechts sprake van één klein gaatje aan één kant. Daarachter beschermt de protector de huid nog steeds tegen schaafwonden. De rest van de broek is niet onder de indruk van de slijtagetest. Alleen de verkleuring van het buitenmateriaal getuigt van contact met het asfalt. De snij- en scheurweerstand zijn zeer goed, maar het Armalith heeft de neiging om te vervormen bij blootstelling aan hitte.

Pasvorm en comfort
De tailleband komt zeer goed overeen met het etiket. De snit is zeer aangenaam. De Newport neigt naar een ‘slim fit’, maar dankzij het zeer soepele stretch denim is de broek toch zeer comfortabel. De kniebeschermers zijn enigszins lomp, maar in hoogte verstelbaar. Door de grote insteekzakken zitten de heupprotectoren laag op de dijen.

Conclusie
De lichtgewicht en zeer comfortabele Held Newport overtuigt met zijn pasvorm en bescherming. Het Armalith stretch denim beschermt goed tegen schuren, de protectoren zijn comfortabel, maar kunnen beter passen.

MotoPlus oordeel
Zeer goed

Lindstrands Lund

Lindstrands 200x300 1

Fabrikant: Lindstrands, www.lindstrandsmc.com
Taillematen: 30-38
Prijs:€199,-
Gewicht: 900 g
Materiaal: Stof gemaakt van polyethyleen, katoen, polyester en Spandex, voering van katoen en polyester
Protectoren: knie (type A, level 1)
Certificering: NL 17092-4:2020, klasse A
Productieland: Pakistan

Veiligheid
De slijtagetest resulteert in twee aanzienlijke gaten op de knieën. Deze vormen echter geen gevaar voor de huid, omdat ze direct op de knieprotectoren zitten. De protectoren zelf zijn een beetje rubberachtig, maar niet oncomfortabel. Heupprotectoren ontbreken en er is ook geen mogelijkheid om ze achteraf te plaatsen. De zeer soepele stof, zwart van buiten en wit van binnen, is zeer gevoelig voor hitte en trekt snel krom. Snijbescherming en scheurweerstand behoren tot de beste in de test. Dat geldt ook voor de bescherming tegen regen.

Pasvorm en comfort
De Lindstrands Lund zit vrij strak, maar niet oncomfortabel – dankzij het zeer rekbare materiaal, dat er ook goed uitziet en goed aanvoelt. en visueel aantrekkelijk. Het gebrek aan helpt natuurlijk het comfort in de tailleband. Het ontbreken van heupbeschermers komt het comfort in de tailleband natuurlijk ten goede, maar de vrij dikke kniebeschermers zijn een beetje lomp.

Conclusie
Gaten in het bovenmateriaal getuigen van de strijd die de broek van zeer aangename stof heeft doorstaan. Toch beschermt de Lindstrands Lund zeer goed tegen vallen, schuren en zelfs regen.

MotoPlus oordeel
Zeer goed

Modeka Sonic Moto

Modeka 200x300 1

Fabrikant: Modeka, www.ralphmartensmotorsport.nl
Taillematen: 28-40
Prijs:€149,90
Gewicht: 850 g
Materiaal: 12,5 oz denim gemaakt van katoen, polyester, Cordura en Lycra, voering van polyester en katoen
Protectoren: knie (type A, level 1)
Certificering: EN 17092-4:2020, klasse A
Productieland: Pakistan

Veiligheid
De lichtste broek in de test slaagt voor de slijtagetest zonder gezondheidsbedreigende verwondingen. Net als bij andere broeken schuurt bij de Sonic Mono de denim-stof weg op de knieprotectoren. De ontstane gaten zijn relatief klein en vormen geen gevaar voor de huid. De snijbescherming is zeer goed, de scheurweerstand slechts gemiddeld. De denim is niet onder de indruk van warmte. Heupprotectoren zijn achteraf te plaatsen. De kleine knieprotectoren zijn in hoogte verstelbaar, de schokabsorptiewaarden voldoen slechts aan de eisen van beschermingslevel 1 en zijn vrij zwak.

Pasvorm en comfort
De Modeka Sonic Mono is niet alleen de lichtste broek in de test (mede dankzij de lichte knie- en zelfs ontbrekende heupprotectoren), maar ook de goedkoopste. Toch lever je niet op comfort. De broek overtuigt met een goede en comfortabele pasvorm. De knieprotectoren zitten op de juiste plaats en de ontbrekende heupbeschermers doen logischerwijs ook geen kwaad voor het comfort.

Conclusie
Modeka’s verrassend betaalbare Sonic Mono combineert dun maar robuust denim met lichtgewicht protectoren op de knieën en creëert zo een zeer aanbevelenswaardig paar motorjeans voor de prijsgevoelige motorrijders.

MotoPlus oordeel
Goed

Spidi J Tracker

Spidi 200x300 1

Fabrikant: Spidi, www.batavitrading.com
Taillematen: 28-40
Prijs:€179,90
Gewicht: 1.150 g
Materiaal: 13oz cordura-denim gemaakt van katoen, polyamide en spandex
Protectoren: knie (Type A, level 1)
Certificering: EN 17092-4:2020, klasse A
Productieland: China

Veiligheid
Met de J-Tracker combineert Spidi een kleurrijke, soms bijna tegenstrijdige mix van eigenschappen. De beschermers zijn enorm, maar nog steeds alleen gecertificeerd voor type A. De slijtagebescherming van de jeans is zeer goed en de schokabsorptiewaarden behoren tot de beste in de test, maar de broek is slechts gecertificeerd voor beschermingsklasse A. We weten niet wat daarvoor de reden is, maar we weten wel dat de broek het goed deed in de test. Hoewel de broek geen heupprotectoren heeft, zijn er wel zakken voor beschikbaar. De schuurtest levert schaafwonden op, maar de knieprotectoren beiden net zoals met andere broeken verdere afdoende bescherming.

Pasvorm en comfort
De pasvorm is over het algemeen goed, maar de tailleband is een beetje strak en biedt net als de rest van de broek weinig rek. Plaats je achteraf de heupprotectoren dan kan dat tot een verder verlies van comfort zorgen. De enorm grote knieprotectoren zitten toch comfortabel en zijn van buitenaf toegankelijk en traploos in hoogte verstelbaar.

Conclusie

MotoPlus oordeel
Goed

Alpinestars Compass Pro

Alpinestars 200x300 1

Fabrikant: Alpinestars, www.alpinestars.com
Taillematen: 28-40
Prijs:€339,95
Gewicht: 1.500 g
Materiaal: 14 oz HDF-vezel met hoge dichtheid Stretch Cordura (katoen en Polyamide), gebreide Aramide-voering (Polyamide, polyester, katoen, Aramide)
Protectoren: knie (type B, level 1) en heupen (type B, level 1)
Certificering: EN 17092-3:2020, klasse AA
Productieland: Tunesië

Veiligheid
De Compass Pro overtuigt in de slijtagetest. Het donkere bovenmateriaal vertoont wel tekenen van slijtage, maar voornamelijk oppervlakkig en als verkleuring. Er ontstaat een gat (ter grootte van een vinger) in de knie, maar de knieprotector beschermt de huid afdoende. De snijbescherming is matig, de scheurweerstand overtuigend. Tegen hitte zoals bijvoorbeeld op de uitlaatpijp. goed beschermd. Een verbindingsrits, drievoudige naden en verstelbare kniebeschermers. zijn ook prettig in termen van veiligheid.

Pasvorm en comfort
De zwaarste broek in de test valt groot uit in de taille (gemeten taillebreedte 35” voor maat 32), maar biedt in het algemeen een goede pasvorm. De protectoren zijn comfortabel geplaatst, de rits aan het einde van de broekspijpen is aangenaam. De (geurige) geïmpregneerde stof maakt de broek waterafstotend. Tot slot bevallen de grote zakken en stretch inzetstukken.

Conclusie
De Alpinestars Compass Pro, met zijn – dankzij het impregneren – aangename geur, maakt indruk met een geweldig ontwerp en veel comfort. De tailleband is wel een beetje breed. Ook de bescherming tegen schuren en hitte is overtuigend.

MotoPlus oordeel
Goed

BMW Moabit

BMW 200x300 1

Fabrikant: BMW, www.bmw-motorrad.nl
Taillematen: 26-36
Prijs:€360,-
Gewicht: 1.200 g
Materiaal: Cordura denim (katoen en polyamide), op kritieke plaatsen voering van polyester en katoen
Protectoren: knie (type A, level 1) en heup (type B, level 1)
Certificering: EN 17092-4:2020, klasse A
Productieland: China

Veiligheid
Op de voorzijde doorstaat de BMW Moabit de schuurtest zonder problemen. Op de achterkant zorgt een van de onnodige drukknopen van de protectoren (zie gedetailleerde foto hieronder) ervoor dat het robuuste bovenmateriaal doorslijt. Spijtig, want het is eigenlijk onnodig. De scheurweerstand is zeer goed, en de broek is ook ongevoelig voor hitte (uitlaat). Bescherming tegen natheid is daarentegen niet aan de orde. Bovendien heeft de broek ook comfortabele protectoren en een korte verbindingsrits.

Pasvorm en comfort
Met 36”bij een opgegeven taillemaat van 32 is de broek zeer ruim aan de bovenkant. Hij biedt wel een zeer ontspannen, losse pasvorm. Dit sluit mooi aan bij het enigszins stugge gevoel van de denimstof, die tegelijkertijd een onverwachte hoeveelheid stretch biedt. De dunne protectoren zitten comfortabel. Een metalen hangertje met BMW logo en een in rood stiksel geborduurd zuigertje zijn leuke details op de klassieke jeans.

Conclusie

MotoPlus oordeel
Goed

Louis Detlev DL-PM 2

Detlev Louis 200x300 1

Fabrikant: Louis, www.louis.nl
Taillematen: 31-44
Prijs:€169,99
Gewicht: 1.300 g
Materiaal: Cordura Denim (katoen en polyamide), voering van katoen en polyester
Protectoren: knie (type B, level 2)
Certificering: EN 17092-4:2020, klasse A
Productieland: Pakistan

Veiligheid
De grote flexibele en traploos in hoogte verstelbare kniebeschermers hebben geen tegenhanger op de heupen. De broek heeft wel insteekzakken om ze achteraf toe te voegen. Helaas zorgen de kniebeschermers bij de slijtagetest aan beide zijden voor vouwen in de stof. Precies daar schuurt de denim door. Tot op de huid gaan de gaten niet, de slijtage is vooral optisch. De snij- en scheurweerstand van het buitenmateriaal zijn gemiddeld. De broek is wel bestand tegen hitte van de uitlaat en zelfs tegen lichte regen.

Pasvorm en comfort
De breedte van de tailleband past bij de waarde op het etiket, maar de pasvorm van de broek is aan de krappe kant. Mogelijk wordt het wat volumineuze denim na een paar ritten en wasbeurten minder stijf. De eerste ritten geeft de broek het robuuste gevoel van een niet erg flexibele werkbroek. De zeer grote knieprotectoren dragen daar ook hun steentje aan bij.

Conclusie
De Detlef Louis DL-PM 2 heeft de klassieke vijf-zakken-stijl. De pasvorm is overeenkomstig klassiek en niet erg rekbaar. De bescherming is oké, zelfs als er gaten en verkleuring ontstaan na een val.

MotoPlus oordeel
Goed

Richa Original 2 Slim Fit jeans

Richa 200x300 1

Fabrikant: Richa, www.mkcmoto.com
Taillematen: 28-50
Prijs:€229,99
Gewicht: 1.000 g
Materiaal: Katoenstretch en Cordura stof (katoen, polyamide) (katoen, polyamide en elastaan), voering polyester en katoen
Protectoren: knie (type A, level 1) en heup (type A, level 1)
Certificering: EN 17092-3:2020, Klasse AA
Productieland: Tunesië

Richa Original 2 Slim Fit jeans bestellen in partnershop

Veiligheid
Dankzij de vlakke en grote knieprotectoren (beschermingslevel 1) glijdt de Richa jeans lichtvoetig over het asfalt en loopt daarbij nauwelijks schade op. Iets boven de kniebeschermer is het bovenmateriaal wel beschadigd. Dat heeft uiteindelijk te maken met de lage scheurweerstand van denim. De broek slijt vervolgens door naar de katoen/polyester voering die ook de huid zou blootstellen. Anderzijds is de stof ongevoelig voor warmte.

Pasvorm en comfort
De Richa Original 2 Jeans Slim Fit neemt het ondanks zijn naam de ‘slanke’ pasvorm alleen op enkele plaatsen serieus. De dijen zijn er een voorbeeld van, maar tailleband is vrij breed, Het kruisgedeelte biedt ook veel ruimte naar beneden. De rekeigenschappen van het bovenmateriaal versterkt de casual pasvorm nog verder. De verstelbare kniebeschermers zitten comfortabel.

Conclusie
De Richa Original 2 Slim Fit Jeans zijn jeans, maar niet noodzakelijkerwijs ‘slim fit’. Wat ons bevalt zijn de platte, comfortabele en goed dempende protectoren. De buitenstof doet zijn werk goed, maar niet perfect.

MotoPlus oordeel
Goed

Trilobite Technical

Trilobite 200x300 1

Fabrikant: Trilobite, www.bataviatrading.com
Taillematen: 30-44
Prijs:€259,95
Gewicht: 1.300 g
Materiaal: TriStretcher-denim met Dyneema, samengesteld uit katoen, polyamide, polyester, polyethyleen en spandex, (bescherm)zakken van polyethyleen, katoen, polyester en Spandex
Protectoren: knie (type B, level 2) en heup (type B, level 2)
Certificering: EN 17092-3:2020, klasse AA
Productieland: Pakistan

Veiligheid
De Trilobiet Tactical draagt aangenaam op heup en knieën met grote, maar toch comfortabele protectoren. Op het stuitje zit een vergelijkbaar geconstrueerde, eveneens zeer flexibele protector. Het honingraatpatroon van de protectoren tekent zich af op de knieën van de snij- en scheurbestendige buitenstof. In sommige gevallen leidt het tot kleine gaten. Relevanter is de schade erboven. Op de naad van de opgestikte zak is de stof opengescheurd. Daardoor kan hier letsel aan de huid ontstaan.

Pasvorm en comfort
De heupprotectoren zitten een beetje los en hebben de neiging te verschuiven. Daardoor zijn ze moeilijk aan te trekken zijn. De broek biedt veel ruimte in de taille en is comfortabel. Een duidelijk omschreven pasvorm ontbreekt echter. Aan de andere kant schittert de Tactical met praktische details zoals zakken.

Conclusie

De Trilobite Tactical bevalt met geweldige protectoren, respectabele vochtbescherming en veel zakken. De naad van een zak leidt tijdens de schuurtest tot potentieel gevaarlijke gaten in het anders zo ingenieuze buitenmateriaal.

MotoPlus oordeel
Voldoende

Rebelhorn Nomad

Rebelhorn 200x300 1

Fabrikant: Rebelhorn, www.rebelhorn.com
Taillematen: 28-42
Prijs:€249,- (exclusief verzendkosten)
Gewicht: 900 g
Materiaal: Armalith (katoen, polyethyleen, polyamide, elastomultiester, elastaan), voering van katoen en polyester
Protectoren: knie (type B, level 2) en heup (type A, level 1)
Certificering: EN 17092-3:2020, klasse AA
Productieland: Pakistan

Veiligheid
Rebelhorn is een product van het in Poznan (Polen) gevestigde Powerbike. We hebben een pre-productiemodel getest en die heeft kleinere protectoren dan in de uiteindelijke productie-exemplaren. De verstelbaarheid van de knieprotectoren is goed en flexibel dankzij klittenband. Bij onze slijtagetest verschoven de protectoren niet. Alleen schuurde wel de rekbare jeansstof op de knieprotectoren en ook aan de bovenranden: Gevaar voor de huid! De snijbescherming is gemiddeld, de scheurweerstand goed.

Pasvorm en comfort
De Rebelhorn heeft een taps toelopende snit. Hij combineert een iets lossere heupsnit (nog steeds een maat smaller dan gespecificeerd) en een lager kruis met pijpen die naar beneden toe smaller worden. Dankzij extra stretchmateriaal zit de broek comfortabel en nonchalant.

Conclusie
Het buitenmateriaal is zeer scheurvast en comfortabel, maar wanneer het in contact komt met asfalt, is het slechts matig tegen schuren bestand. Gaten zijn het gevolg.

MotoPlus oordeel
Voldoende

RST X Kevlar Single Layer

RST 200x300 1

Fabrikant: RST, www.mybihr.com
Taillematen: 30-44
Prijs:€189,99
Gewicht: 1.000 g
Materiaal: Denim met kevlar bestaande uit katoen en aramide, voering van polyester en katoen
Protectoren: knie (type A, level 1) en heup (type A, level 1)
Certificering: EN 17092-2:2020, klasse AA
Productieland: Pakistan

Veiligheid
Volgens norm (17092-2) moet de bescherming van X Kevlar Single Layer overeenkomen met beschermingsklasse AAA, maar in feite komt de direct ernaast vermelde AA overeen met de gecertificeerde klasse. Om dit te bereiken gebruikt RST een combinatie van katoen en kevlar waarbij het aramidevezels in de denim weeft. In de praktijktest biedt de stof een respectabele scheurweerstand, vooral in verticale richting. De combinatie van materialen is echter onvoldoende opgewassen tegen schuren. Bij de slijtagetest bleven op verschillende plaatsen kevlar-draden over, maar de katoenen draden ertussen waren niet langer aanwezig.

Pasvorm en comfort
De eerste indruk bij het staand poseren voor de foto is zeer goed, maar in zittende positie is de beweeglijkheid minder en het comfort lijdt daaronder. Dat geldt vooral bij scherpe kniehoeken. Verder valt de pasvorm los en comfortabel uit. Alle protectoren zitten comfortabel en kunnen ook worden aangepast aan de knieën.

Conclusie
Kevlar is zeer sterk en wordt zelfs gebruikt in kogelvrije, maar als het in een jeans wordt gecombineerd met een ander materiaal, dan moet die even goed. beschermen. Dit is met de RST niet het geval.

MotoPlus oordeel
Goed

IXS Classic AR Jeans 1L straight

ixs 200x300 1

Fabrikant: Hostettler, www.ixs.com
Taillematen: 30-40
Prijs:€299,95
Gewicht: 1.000 g
Materiaal: weefsel van katoen, polyester en Spandex
Protectoren: knie (type B, level 1) en heup (type B, level 1)
Certificering: EN 17092-3:2020, klasse AA
Productieland: Portugal

Veiligheid
IXS onthoudt zich van het gebruik van merknamen en vermeldt alleen de componenten van de buitenste stof. Deze toont zich ondanks de afwezigheid van polyamide verrassend slijtvast. De broek vertoont alleen verkleuring bij de schuurtest. Net als veel andere broeken in deze test zijn de knieprotectoren een kwetsbare plek. Hier schuurt het bovenmateriaal volledig weg. Aangezien de in hoogte verstelbare knieprotector ook wegglijdt, is een gapend gat tot op de huid het gevolg. De scheurweerstand is niet erg indrukwekkend gezien de AA-certificering. Warmte van bijvoorbeeld de uitlaatbochten heeft geen invloed op het materiaal.

Pasvorm en comfort
De pasvorm van de licht rekbare broek is goed, hoewel de tailleband iets krap uitvalt. In tegenstelling tot de meeste andere broeken in deze test is de IXS Classic AR Jeans 1L Straight, zoals de broek voluit heet, ook verkrijgbaar in een kortere 30-lengte. De protectoren zijn in hoogte verstelbaar, maar relatief hard in koude omstandigheden.

Conclusie
De weinig soepele protectoren leiden net als bij veel andere broeken, tot een serieuze belasting van het bovenmateriaal en dus in gaten. Die leggen in het geval van de IXS jeans zelfs de huid bloot. Dat doet pijn.

MotoPlus oordeel
Voldoende

PMJ Deux

PMJ 200x300 1

Fabrikant: PMJ, www.jopa.nl
Taillematen: 28-48
Prijs:€249,95
Gewicht: 1.100 g
Materiaal: T-Tex Pro weefsel van katoen, elasthaan en para-aramide Twaron, voering van polyester
Protectoren: knie (type B, level 1) en heupen (type B, level 1)
Certificering: fprEN 17092-2:2018, klasse AAA
Productieland: Italië

PMJ Deux bestellen in partnershop

Veiligheid
PMJ liet de Deux niet AA-certificeren, zoals de Frans klinkende naam misschien deels doet suggereren, maar conform de hoogste AAA beschermingsgraad. Deze schijft een nog betere schokdemping en slijtvastheid voor, op beide gebieden wist de jeans in de praktijk echter niet te overtuigen. Zo voldoen de protectoren slechts aan level 1 en zijn de schokdempende eigenschappen het slechtst van allemaal uit de test. Ook prijkten er na de slijtvastheidstest meerdere gaten in de jeans. Twee grotere gaten op de knieën kunnen ziet zoveel kwaad, echter sleet het weefsel ook op de dijen door, terwijl op de achterzijde een naad kapot ging.

Pasvorm en comfort
PMJ biedt een breed spectrum aan taillematen en drie lengtes, de broeken uit de test vielen door de bank genomen vrij smal uit, waarbij de pasvorm neigt naar de slim-fit kant. Bij het lopen en zitten is de snit bij de knieën aan de krappe kant. De knieprotectoren zijn comfortabel gepositioneerd, een kunstlederen riem wordt standaard meegeleverd.

Conclusie
De op papier één van de best beschermende broeken uit de test, laat zich in de praktijk op verschillende fronten van een weinig overtuigende kant zien. Zowel weefsel zelf als een naad bleken niet bestand tegen hetgeen ze voor de kiezen kregen. Dat resulteert helaas in een kans op verwondingen.

MotoPlus oordeel
Onvoldoende

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws