Toeren

Veenendaal 2017

Alweer de eerste MotoPlus roadbook/tour van 2017, en die voert rond Veenendaal, lekker centraal in Nederland en niet te lang in kilometers.
Vanaf Veenendaal rijden we via het gehucht De Klomp eerst naar Ederveen en Lunteren. Door het buurtschap Meulunteren gaat het verder noordwaarts, waarna we linksaf buigen richting Barneveld over de N801. Vanaf Barneveld gaat het aansluitend weer terug richting Meulunteren, natuurlijk wel over een andere weg. Via de Ruitenbeekweg en Broekweg gaat het weer terug richting Barneveld, waar we over de Nederwoudseweg Barneveld wat later weer verlaten.
Nadat we het buurtschap Waldeveen met een kort bezoekje hebben vereerd, rijden we opnieuw naar Barneveld, wat de vraag oproept waarom deze roadbook-tour niet gewoon Rondje Barneveld heet. Geen nood, na een stukje door het centrum laten we het ‘pluimveedorp’ definitief achter ons en gaat het verder over de Kallenbroekerweg naar Achterveld. En wat een weg!! Prachtig, superstrak asfalt en erg mooi slingerend naar de streek Kallenbroek. Ondanks dat het maar een 60 km/uur weg betreft, is het er echt erg mooi om te rijden.
Door Achterveld naar De Glind en via de omgeving Voskuilen gaat het dan verder in de richting van Scherpenzeel. En als we dan toch in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug rondrijden, kunnen we die Heuvelrug ook mooi even meepakken. Door Boswachterij Leersum naar Leersum en via Amerongen over de Amerongense berg gaan we verder richting Overberg, maar voor we in Overberg zijn, slaan we rechtsaf en komen zo bij de terrastip, Het Osje.
Een klein stukje door Veenendaal en rechts aanhouden naar Elst, even buiten Elst draaien we de Autoweg op, een prachtige weg die je hier niet verwacht. In Rhenen rijden we over de Bergweg en deze weg doet zijn naam eer aan, bergen zijn het zeker niet, maar wel een mooie glooiende weg. Door een hoekje van Achterberg rijden we de Achterbergse Hooilanden in en gaan verder langs het riviertje de Grift, ook wel Valleikanaal genoemd. Door de Bennekomse Meent en De Kraats (bekende naam…) langs de A12 gaan we door richting Veenendaal, waar deze Motoplus roadbook-tour eindigt.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.