Toeren

Vijfheerenlanden

Zegt je helemaal niets, Vijfheerenlanden? Niet vreemd hoor, hier op de redactie klonk er ook een collectieve ‘huh?’ na het horen van de naam. Om te achterhalen waar het ligt, trekken we daarom deze week naar het midden van het land!

Meer specifiek naar het gebied onder Utrecht, dat zijn naam dankt aan de heren van Arkel, Ter Leede, Hagestein, Everdingen en Vianen. Er is overigens ook nog een gelijknamige gemeente, maar wij richten ons vandaag op de streek. Met een lengte van 125 kilometer is de rit aan de bescheiden kant, voor een herfst-/wintertoer echter helemaal prima.

Start- en eindpunt wordt gevormd door is Caatje aan de Lek bij het Amfitheater onder de rook van Culemborg. Via de Lekdijk gaat het onder Vianen langs naar Lexmond en Sluis. Na Sluis verlaten we de Lekdijk en rijden richting de A27 om richting Ameide terug te gaan naar de Lekdijk. In vestingstad Nieuwpoort verlaten we de Lekdijk en rijden we zuidwaarts richting Goudriaan en Hoogblokland. Via Arkel en Spijk rijden we dan Gorinchem in. Na 75 kilometer is het wel tijd voor een kleine versnapering, die je kunt krijgen bij MotoPlusPunt Grand Café ’t Gelagh aan de Varkenmarkt. Via onder meer Heukelum, Asperen, Fort Asperen en Acquoy rijden we dan weer terug naar Culemborg.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Utrecht
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-