Toeren

Werelderfgoed-toer (slot) – Rietveld-Schröderhuis

Hoe klein Nederland ook mag zijn, we zijn wel met tien nationale monumenten vertegenwoordigd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tien MotoPlus-lezers kregen een midweek of weekend lang de beschikking over een nieuwe Kawasaki Versys 1000 NL Edition om deze bijzondere plekken te bezoeken. In dit laatste deel nemen we zelf de handschoen op en rijden richting Utrecht voor een bezoekje aan het Rietveld-Schröderhuis!

Geen rondje dit keer, met begin- en eindpunt op dezelfde plaats. Aangezien het Rietveld-Schröderhuis middenin Utrecht ligt, niet de beste plaats voor een fijn stukje sturen, vormt dit enkel het startpunt van de route. Ga je de rit rijden en wil je vooraf het huis van binnen bezichtigen, boek de rondleiding dan wel van tevoren. De kans dat je zomaar kunt aansluiten bij een bestaande toer is namelijk uiterst klein.
Eenmaal in het zadel gaat het eerst in zuidelijke en oostelijke richting door het rivierenlandschap, vervolgens omhoog en weer naar het westen door het heidelandschap van de Veluwe naar het eindpunt bij de Pyramide van Austerlitz. Goed voor 146 kilometer stuurplezier, met prima pleisterplaatsen in Rhenen, Hoenderloo en bij het eindpunt!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Utrecht
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-