Premium

Ontspannen surfen door het Beierse Woud

Ondanks dat het landschap van het Beierse Woud op sommige plaatsen bijna Grieks aandoet, ligt de regio toch echt in Zuidoost-Duitsland. Wij ontdekken de slingerwegen door het sprookjesachtig mooie deel van onze Oosterburen op een Aprilia Tuono!

Ik wil het rustig aan doen, het is tenslotte weekend. De lucht is strakblauw boven Viechtach, mijn thuisbasis voor de komende twee dagen. Niets drijft me, ik ben m’n rustige zelf en kijk uit naar de dag die komen gaat. Dat probeer ik mezelf wijs te maken althans, maar wanneer de Aprilia Tuono, die me de komende twee dagen gaat begeleiden, de eerste tekenen van leven laat horen, begin ik al te twijfelen. En op de eerste kilometers naar Arnbruck wordt de twijfel over dat niets me drijft alleen maar groter. Dat geluid van die twin…
Ik besluit de straat het tempo te laten bepalen, en ontspannen surf ik naar Neukirchen beim Heiligen Blut, vlot naar de Drachensee. Wat is dat voor vreemd bouwsel dat boven het meer uittorent? Rechtsaf, even kijken. Een breed uitkijkplatform met gebogen trap brengt me hoog boven het stuwmeer. Het wateroppervlak zo glad als glas, twee zeilboten in de verte: dit panorama is gewoon puur genieten.

Wat voor mooie plekken en dingen we verder nog tegenkwamen in het Beierse Woud lees – én zie – je natuurlijk in MotoPlus 18/2023, waar je daarnaast ook alle informatie over deze Duitse regio vindt!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws