Nieuws

iXS komt met airbag-vest

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij elkaar weegt het minimalistische vest 1.500 gram.

De techniek achter het Ipro 1.0 vest komt van de Franse leverancier In&Motion, een naam die vaker voorkomt bij deze veiligheidsvesten. Het vest meet duizend keer per seconde de positie van de rijder. In geval van een crash blaast het zichzelf in minder dan 60 milliseconden op. De Ipro 1.0 doet dat zonder trekkoord of een sensor aan de motorfiets.

Het is een kwestie van de techniek van In&Motion in de rugprotector van iXS te klikken en alles is dan al gereed. Led’s geven de status van het apparaat weer en helemaal volgeladen staat het vest dertig uur paraat. Na een ongeval is het simpelweg een nieuw gaspatroon inschroeven om weer operatief te zijn. De software kent de modes: racetrack, adventure en touring.

Met bewezen techniek van In&Motion zoekt iXS het in de verfijning en minimalisme. Dit vest heeft de vorm van een bodywarmer en is bewust minimalistisch gehouden. Op die manier moet je het tijdens het dragen amper voelen. Je draagt de Ipro 1.0 overigens onder je motorjas. Drie maten zijn beschikbaar: S/M, L/XL en 2XL/3XL. De prijs bedraagt € 429,95 maar daar bovenop komt nog de prijs voor de hardware van In&Motion.

Op zoek naar een dealer in de buurt? Hier staan ze allemaal op een rij.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws