Nieuws

Collin Veijer klompen aan je voeten

Afgelopen zondag je tweede Grand Prix winnen en nu al je eigen klompen hebben. Collin Veijer kan het zeggen en zijn houten stappers zijn te zien in het Internationaal Klompenmuseum in het Drentse Eelde.

 Het Internationaal Klompenmuseum verrast jaarlijks met een nieuwe en boeiende tentoonstelling. Bij elke nieuwe expositie worden waardevolle stukken verzameld, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering. In de schijnwerpers staan ditmaal onder de noemer ‘Nooit te Bont’ dertien paar imposante klompen, elk versierd met de startnummers van bekende racers zoals Collin Veijer uit Staphorst. Daarnaast schitteren twaalf paar miniatuurklompjes, elk voorzien van de handtekening van de coureur, in de tentoonstellingsruimte.

Het creatieve brein achter deze kunstwerken is Marga van Vliet uit 2e Exloërmond. Met haar vaardige penseel heeft ze de klompen omgetoverd tot ware kunststukken en Marga heeft haar beschilderde klompen al naar 60 landen over de hele verkocht.

Beroemde kunstenaars en ontwerpers, waaronder ook de gerenommeerde schoenontwerper Jan Jansen, hebben meesterwerkjes op klompen achtergelaten. Het resultaat is verbluffend: een regenboog van kleuren en gedurfde ontwerpen. Van het traditionele Staphorster stipwerk tot klompen beschilderd met motorlogo’s, elk paar klompen vertelt zijn eigen unieke verhaal.

Virtueel door het Internationaal klompenmuseum stappen doe je via www.klompenmuseum.nl/tour, maar een echt bezoek is natuurlijk veel leuker!

Internationaal Klompenmuseum

Wolfhorn 1a, 9761 BA Eelde

Telefoon: 050 – 309 11 81

info@klompenmuseum.nl

Openingstijden museum

29 maart – 1 november 2024, dinsdag t/m zondag van 13:30-17:00 uur.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws