Nieuws

Oud-coureur Jan de Vries (77) overleden

Jan de Vries, een van de meest succesvolle Nederlandse motorcoureurs ooit , is op 77-jarige leeftijd overleden. De tweevoudig wereldkampioen en meervoudig GP-winnaar overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

De Vries stond in zijn loopbaan in totaal 27 keer op het podium van een Grand Prix. Liefst 14 keer daarvan stond hij op de hoogste trede. Deze overwinningen werden in 1971 en 1973 bekroond met een wereldkampioen in de 50cc-klasse. Beide keren op een Van Veen Kleidler. Het team waar De Vries eind jaren zestig onder contract kwam.

Jan de Vries tijdens de Classic Demo Races in Raalte. Foto: Pieter Jorna

Na zijn succes in de motorsport, werkte De Vries jaren voor Van Veen als tuner van racemotoren. In 1971 ontving De Vries de Hans de Beaufort-beker, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorsportwereld. .De Vries was in 2020 onder meer aanwezig bij de 95e editie van de TT Assen en drie maanden later ook bij de Classic Demo Races op de Luttenbergring bij Raalte.

TT Circuit Assen eert Nederlandse helden op 95e verjaardag

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.