Nieuws

TT Circuit Assen eert Nederlandse helden op 95e verjaardag

Omdat Assen het laatste weekend van juni toch wat mist zonder de MotoGP, werd er in het geheim toch een klein feestje georganiseerd op het Nederlandse GP-circuit. De 90ste TT op Assen mag dan een jaar uitgesteld zijn, de 95e verjaardag van de TT op het circuit gaat gewoon door.

Want de eerste race in Nederland werd alweer in 1925 verreden. Haast zonder een jaar over te slaan. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de huidige corona-crisis werd de koningsklasse niet op Nederlandse bodem verreden.

En hoe kun je zo’n mijlpaal beter vieren dan met het eren van de Nederlandse helden in de motosport. Dus stonden Wil Hartog, Jan de Vries, Egbert Streuer, Bo Bendsneyder en Bennie Streuer en Ilse de Haas deze laatste zondag van juni op het startgrid van Assen.

Compleet met een aantal victory-laps. Vanwege alle geldende corona-maatregelen helaas zonder publiek, maar dat wordt volgend jaar vast ingehaald!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.