Nieuws

Yamaha YZF-R1 Rea-replica

Yamaha maakte onlangs bekend dat de R1 niet wordt opgewaardeerd naar Euro 5+. Dit betekent dat de R1 in 2025 wordt uitgefaseerd als wegmotor in de EU. Alleen voor circuitgebruik blijven de R1 en zijn exclusievere broer R1M leveraar. Doekje voor het bloeden: tot die tijd zal deze Rea-replica beschikbaar zijn in GYTR-trim.

Yamaha lanceert zelfs twee replica’s van de WSBK-motor ter ere van de nieuwe topcoureur Jonathan Rea. De Rea-replica is gebaseerd op de huidige R1 met conventionele vering. Het Yamaha Crescent-team met Jonathan Rea inde gelederen heeft de motorfiets opgewaardeerd met nieuwe hoogwaardige onderdelen, waaronder materiaal en accessoires die ook worden gebruikt op de racemotor. Desondanks behoudt deze R1-Rea replica zijn homologatie voor straatgebruik. De kit bevat een nieuwe achterschokdemper en nieuwe cartridges voor de voorvork van Öhlins, evenals lekkernijen als gesmede aluminium velgen van Marchesini, een rempomp van Brembo en een titanium demper van Akrapovic.

De Rea-R1 kan momenteel rechtstreeks bij het raceteam worden besteld voor 29.990 Britse pond (ongeveer 35.000 euro), in de blauwe racetrim of in de zwart-witte kleurstelling van de wintertests. Crescent kan het remsysteem optioneel upgraden met nieuwe remschijven en Brembo GP4-remklauwen voor 2.000 pond (ongeveer 2.300 euro). Er komen 65 stuks beschikbaar, en dat is inderdaad het startnummer van Jonathan Rea.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws