Nieuws

Can-Am producent koopt kennis Alta Motors

Het Canadese Bombardier Recreational Products (BRP) heeft bekendgemaakt een aantal specifieke onderdelen van Faster-Faster Inc. – het moederbedrijf van Alta Motors – te hebben gekocht. Daarmee lijkt er definitief een eind te komen aan het bestaan van Alta Motors, een prijswinnende start-up die naam maakte met haar elektrische Redshift cross- en supermoto-motoren.

Alta Motors zag zich eind 2018 vanwege financiële problemen al genoodzaakt de productie van haar motorfietsen stil te leggen. Kort daarvoor kwam het bericht naar buiten dat een aangekondigde overname door Harley-Davidson was stukgelopen.

Elektrische voertuigen
Met haar aankoop lijkt BRP stappen te willen zetten in de productie van elektrisch aangedreven voertuigen. Naar eigen zeggen is het concern, dat onder meer de Can-Am Spyder en Ryder produceert, al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Zo heeft het bedrijf eerder al de Can-Am Commander-e op de markt gebracht. Daarnaast is BRP via dochteronderneming Rotax ook al een aantal jaren actief in de wereld van het elektrische-karten. Met de aankoop van Alta Motors-onderdelen krijgt BRP een aantal patenten en niet gespecificeerde fysieke componenten in bezit.

Vooralsnog heeft BRP aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in de voortzetting van Alta Motors zelf. Dit feit, samen met de verkoop van haar intellectuele eigendommen, lijkt de doodsteek voor de Californische motorbouwer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.