Nieuws

Alta Motors staakt productie elektromotoren

Alta Motors heeft naar verluid de productie van haar motoren stilgelegd. De prijswinnende startup, die een kortstondige en inmiddels al beëindigde samenwerking met Harley-Davidson aanging, kampt volgens meerdere bronnen met kapitaalproblemen.

Het Amerikaanse bedrijf maakte de afgelopen tijd naam met haar Redshift cross- en supermoto-motoren. Zo werden er meerdere sportieve prestaties geboekt en wisten ook particulieren het Californische bedrijf steeds beter te vinden.

Afgelopen maart kan het nieuws naar buiten dat Harley-Davidson een samenwerking aan was gegaan met de e-motorfabrikant. Alta Motors zou onder meer gaan helpen bij de ontwikkeling van elektrisch aangedreven Harley’s. Vier maanden later was deze samenwerking echter alweer ontbonden en werd duidelijk dat Harley een eigen ontwikkelingsafdeling voor elektrische voertuigen had opgetuigd. Voor Alta Motors betekende dat dat een grote investeerder wegviel.

Op de Facebook-pagina van Alta Motors is ondertussen een bedank-bericht verschenen aan hen die de afgelopen jaren vertrouwen hebben gehad in de onderneming. Of het stoppen van de productie ook betekent dat het bedrijf ophoudt te bestaan, is overigens nog niet duidelijk.

Our sincere gratitude goes out to all those who have believed in Alta over the years. Thank you for your support and being a part of the #FutureOfFast.

Gepostet von Alta Motors am Donnerstag, 18. Oktober 2018

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws