Nieuws

Harley-Davidson gaat samenwerken met Alta Motors

Harley-Davidson heeft zich ingekocht bij de Californische e-motorfabrikant Alta Motors. Volgens Harley gaan beide bedrijven daarnaast ook op technisch gebied en bij ontwikkeling van nieuwe motoren samenwerken.

“Eerder dit jaar, als onderdeel van ons 10-jaren-plan, kondigden we aan de nieuwe generatie Harley-rijders aan ons te binden, deels door flink in te zetten op het elektrische rijden”, liet HD-directeur Matt Levatisch weten. “Alta heeft bewezen innovatief te zijn en is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van elektronische voertuigen. Daarnaast liggen hun doelen dicht bij die van ons. We hebben allebei onze sterke punten en capaciteiten waar we bij de aangekondigde samenwerking van kunnen profiteren.”

De Harley-Davidson LiveWire moet de eerste elektrisch aangedreven motor van de Amerikaanse markleider worden. Volgens Levatisch komt deze motor in de tweede helft van 2019 op de markt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.