Premium

Reizen Sardinië

Je herkent het vast wel; een vriend of collega komt terug van vakantie en is laaiend enthousiast over de plek van bestemming. ‘Hier wil je écht heen, geloof me!’, klinkt het. Sociaal als je bent hoor je het hele verhaal van voor tot achteren aan en knik je tijdens korte pauzes instemmend toe. Maar er bestaat een kans dat je je achteraf toch afvraagt of er niet een kern van waarheid in zit. In het geval van Sardinië als motorbestemming kunnen we stellen van wel!

Gaan we op dag één over de bergen of langs de kust naar Bosa en Alghero? “Heen over de bergen, terug langs de zee”, krijgen we als antwoord van een local. Dat doen we dan ook maar. En daar krijgen we geen spijt van. We treffen een oude stadsbrug, kleurige huisjes, een kerk, kasteel en vooral heel veel water. Bosa ligt namelijk aan een rivier die verderop uitmondt in de zee. We slingeren verder door het groene landschap en een stuk verderop treffen we een kustweg. Of beter gezegd, dé kustweg! Bijna vijftig kilometer over één van de mooiste wegen denkbaar met waanzinnige perspectieven en een goed bewaard geheim. Onder ons ligt namelijk een landtong, Cap Poligna. Tot in de jaren negentig werd daar in opdracht van verschillende geheime diensten een speciale elite commando opgeleid. De eenheid werd bekend als ‘Gladio’ en zelfs vooraanstaande Europese regeringsfunctionarissen wisten niet van het bestaan af. De eenheid is volgens officiële bronnen inmiddels geschiedenis, maar hoe weet je dat zeker bij een ondergronds netwerk?

Benieuwd naar wat we onderweg allemaal nog meer tegenkomen, en of het terecht is dat we Sardinië bestempelen als een bestemming waar je absoluut heen moet, mocht het binnen je mogelijkheden liggen? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 22/2021!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.