Nieuws

Interview motorverzamelaar Rob Vernet

Sommige mensen verzamelen voor de heb, bij anderen is de verzameling meer een logisch vervolg van een uit de hand gelopen levensinvulling. De categorie waar Rob Vernet in huist, blijkt wel als hij de deuren opent naar zijn heiligdom. Een werkplaats waar een motordealer zich niet voor zou schamen, onthult eveneens een verzameling prachtige klassieke crossers.

En die staan er niet alleen voor de sier. Rob Vernet is namelijk zijn leven lang al verzot op de cross, dat begon al in de brommertijd. “Vroeger waren hier in de buurt tal van terreintjes waar je als jonge jongen een beetje kon rommelen met je crossbrommer. Een zandafgraving of een stukje braakliggende grond, ik had al gauw door waar je wat kon klooien.” Het bleek de opstap naar het echte werk. Na het behalen van zijn diploma ging Vernet aan het werk, van de overuren die hij maakte zou hij dan het crossen betalen. En zo kwam niet veel later de eerste échte crosser in zijn leven. Al snel bleek dat Rob ook nog eens een redelijk getalenteerde rijder was, want hij kon redelijk goed in de nationale top standhouden.

Zo’n carrière duurt natuurlijk niet eeuwig, maar aan stilzitten heeft Rob ook een broertje dood. En dus zit hij inmiddels helemaal tot over z’n oren in de classic cross, met een prachtige verzameling klassieke crossers als direct voortvloeisel daarvan. Lees het volledige relaas van Rob Vernet in MotoPlus 14/2021 (vanaf 9 juli in de winkel).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.