Nieuws

Zeer exclusieve 50 Years M1000RR

Een halve eeuw geleden richtte BMW de Motorsport GmbH op. Om die mijlpaal te vieren zet BMW deze exclusieve M1000RR 50 Years M jubileumeditie in de markt.

De Motorsport GmbH had het vizier oorspronkelijk exclusief gericht op het raceprogramma van BMW. Later is het werkterrein uitgebreid naar de ontwikkeling van zeer sportieve M modellen voor straatgebruik. In 2018 werd ook BMW Motorrad gekoppeld aan de letter M. De BMW M1000RR, of M RR in de volksmond, verscheen in september 2020 op de markt als eerste M-motorfiets van BMW Motorrad, gebaseerd op de S 1000 RR.

Om het 50-jarig bestaan te vieren, presenteert BMW Motorrad de M1000RR 50 Years M jubileumeditie. Die is voorzien van een ‘Sao Paulo’ gele lak en een speciaal ’50 Years BMW M’ embleem. De motorfiets is voor de gelegenheid voorzien van: het M Competition Package, M-Performance Parts, het M-Carbonpakket, een lichtere achterbrug van geanodiseerd aluminium, de ‘unlock code’ voor de M-laptimer, de M-Endurance onderhoudsvrije ketting, een accessoire-set voor de passagier en een afdekkapje voor het passagierszadel.

BMW Motorsport GmbH werd in 1972 opgericht. De 3.0 CSL (CSL = Coupe Sport Leichtbau) debuteerde als eerste racewagen van BMW Motorsport GmbH in 1973. De auto ging van start in het European Touring Car Championship in de drie BMW Motorsport kleuren blauw, violet en rood op een witte achtergrond. Dit kleurenschema in de bijgewerkte versie blauw – donkerblauw – rood bepaalt tot op de dag van vandaag het uiterlijk van het BMW M logo en de BMW M modellen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws