Nieuws

Yamaha XT tot scrambler omgetoverd door Lord Drake Customs

Toen Fran Manen van Lord Drake Customs deze Yamaha XT uit 2001 ontving was het een (oude) rijschoolmotor en verkeerde het in verschrikkelijke toestand. Toch had Manen een duidelijk beeld bij de toekomst van de XT: een scrambler met noppen, alles behalve de tank in het zwart en een zilverkleurige USD-voorvork.

De XT 600 werd door het LDK-team eerst volledig gestript. Daarna werden het frame en de brandstoftank aangepast, kwam er een USD-voorvork en een 19’ voorwiel. Aansluitend werden de zitting, voorspatbord, luchtfilterkast en een deel van de uitlaatbochten gemaakt. Daarna voegde LDK een plat racestuur, 5,75-inch koplamp met geel glas en andere details toe, zoals de knipperlichten verwerkt in de stuureinden. Om de veerweg achter te verbeteren werd de standaard schokdemper vervangen voor een langer exemplaar. Tot slot werden alle delen naar de spuiter gestuurd, om ze een glanzende- of gepoedercoate kleur zwart te geven. De tank uitgezonderd, want die kreeg een militair-groene kleur dat door het Spaanse leger ook veel gebruikt wordt.

Deze XT is al toegezegd aan een klant, maar LDK bouwt er met liefde nog eentje voor geïnteresseerden. Vanaf 7,5 mille heb je al een omgebouwde XT, inclusief motor. Zelf al een XT in bezit? Dan kost het ombouwen je “maar” 4 mille.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.