Nieuws

Yamaha nieuws!

Nieuw voor 2012 – Yamaha breidt de Yamaha XT660Z Ténéré serie uit met drie nieuwe modellen

Sinds de vroege jaren van Le Dakar staat de Yamaha XT-typeaanduiding synoniem voor avontuurlijk motorrijden pur-sang. Onlangs nog heeft Yamaha de legendarische XT-serie aan de bovenkant uitgebreid met de ruige XT1200Z Super Ténéré Worldcrosser. Met de komst van de XT660Z Ténéré Exporer ABS en de XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS zijn er voor de echte avonturiers nog meer slimme keuzes te maken, waarbij naar eigen behoefte de nadruk op lange afstandsreizen of dagelijks gebruik kan worden gelegd.

XT660Z Ténéré Explorer ABS: erheen, erover en weer terug
Als meest recente afstammelingen van de tot cultstatus verheven XT500, voeren de XT660’s nog steeds het veld aan als het om niet-te-stoppen allroadpower gaat. Met de XT660Z Ténéré Explorer ABS is er ook voor de veeleisende kilometervreter een ideale manier van ruige ééncilinderbeleving bij gekomen. Het “bomvrije” 660cc-motorblok, het robuuste frame en het ABS-remsysteem worden op de Explorer aangevuld met Garmin Zümo 220 navigatie, handvatverwarming, handbescherming inclusief handkappen, middenbok, aluminium carterbescherming, stevige zijkoffers compleet met luxe binnentassen en een acculader. Hiermee ontstijgt de Explorer het Spartaanse imago van de XT’s, zonder in te leveren op zijn allroad-capaciteiten en het vermogen om eindeloos door te gaan. Een special zadel met exclusief Explorer-logo maakt deze Explorer tot een opvallende verschijning, die zich hiermee direct onderscheidt van de massa. De XT660Z Ténéré Explorer ABS is zo direct al de meest opwindende reismachine, speciaal gebouwd voor avonturiers die zich nergens door tegen laten houden. Zand, stenen, bergen of woestijnen: de XT660Z Ténéré Explorer ABS brengt je erheen, erover en weer terug. De XT660Z Ténéré Explorer ABS is leverbaar in Competition White en Midnight Black en heeft een adviesverkoopprijs van € 10.499,-.

 

XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS: overleeft de stadsjungle
Ook in de stadsjungle bewijst de XT-serie zich al jaren als het ultieme vervoermiddel, de XT660Z Ténéré is daarop geen uitzondering. Met de komst van de XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS wordt een dagelijkse motorrit van A naar B een nog aantrekkelijker alternatief voor files, parkeerproblemen en saaiheid. Het ontzagwekkende uiterlijk en het altijd aanspreekbare motorblok combineren hiervoor uitstekend met een extreem makkelijke, wendbare besturing. Daarbij zorgt de comfortabele zithouding en het brede, makkelijk in de hand liggende stuur voor extreme beheersbaarheid bij iedere verkeersactie, zodat u bij het verkeerslicht als eerste weg kunt zijn. Standaard is er ABS aan boord, zodat de snelste vorm van transport niet ten koste gaat van de veiligheid! De Urban Explorer versie is daarnaast uitgerust met praktische comfortverhogende accessoires zoals handbescherming, handvatverwarming, Garmin Zümo 210 navigatie en een praktische topkoffer. Ook hier is er het speciale Urban Explorer-logo op het zadel, om de unieke positie van de XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS extra te onderstrepen. De XT660Z Ténéré Urban Explorer ABS is leverbaar in Competition White en een Midnight Black en heeft een adviesverkoopprijs van € 9.899,-

XT660Z Ténéré non-ABS: experts only
Voor de hardcore allroadrijders onder ons, wordt ABS soms als onnodig bestempeld. Vooral tijdens terugkerende ritten op losse ondergrond. De XT660Z Ténéré is hierom voor deze gevorderde rijders vanaf 2012 ook weer leverbaar zonder ABS. De geometrie van deze XT660Z non-ABS is meer gericht op offroad gebruik: langere veerwegen, grotere grondspeling, hogere zithoogte en lager gewicht. Deze speciale uitvoering is alleen verkrijgbaar in Matt Grey en heeft een adviesverkoopprijs van € 8.499,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws