Nieuws

Wie zoet is…

… krijgt lekkers. Wie stout is de roe

Drie pomphouders uit Winterswijk hebben persoonlijk een bezoekje afgelegd bij een notoire benzinedief in Haaksbergen.

 De drie belden bij de man thuis aan die de bewuste pomphouders al meermalen had benadeeld om zonder te betalen te tanken. Toen ze de benzinedief confronteerden met 325 euro aan openstaande rekeningen, schrok deze hier zo van dat hij direct contant betaalde.

De benzinedief was geen onbekende bij de pomphouders. Hij had er verschillende keren getankt zonder hiervoor te betalen. Zijn auto droeg een vals kenteken. Hierdoor moet de dief zich veilig hebben gevoeld maar hij had kennelijk niet gerekend op de creativiteit en de doortastendheid van de pomphouders.

Ze wisten het adres van de man te achterhalen en gingen met drie man sterk naar zijn woning in Haaksbergen om het openstaande bedrag op te eisen. Daarvoor hadden ze nog wel even de politie ingelicht.

Volgens pomphouder Henk Mennink van het Shell-tankstation in Winterswijk was de benzine dief volledig verrast door het onverwachte bezoek: “Die vent was helemaal perplex. Dit had hij natuurlijk nooit verwacht. Bij dit soort zaken wisselen we onderling altijd gegevens uit. Waaronder beelden van de beveiligingscamera’s. Een van ons herkende hem omdat diezelfde vent anderhalf jaar geleden bij hem ook al eens had toegeslagen. Hij wist nog om wie het ging en toen zijn mijn broer Hans en de twee collega’s naar Haaksbergen gereden”, zegt hij in de Telegraaf.

Bij huiszoeking troffen agenten gestolen kentekenplaten aan, waarop de man werd aangehouden. Onderzocht wordt nu of de benzinedief meer op zijn kerfstok heeft. Pomphouder Mennink: “Hij had die kentekens van Duitse auto’s in Winterswijk en Enschede gestolen. Het is dus niet zo dat hij zomaar in een opwelling heeft gehandeld. Hij heeft er echt moeite voor moeten doen. Wie weet waar hij dus nog meer heeft toegeslagen.”

De les hier achter: kom voor je rechten op, maar bel van te voren even de politie. Niet te lang van te voren…

bron: tankpro

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws