Warmdraaien

Testen kunnen we zelf, maar de mening van onze lezers is zeer welkom!

Na een wat aarzelende start is het motorseizoen in volle gang en het heerlijke zomerweer van de afgelopen weken maakt het er alleen maar aangenamer op. Na alle presentaties van nieuwe 2018-modellen in het buitenland betekent dit dat we ook weer vaker met twee wielen op pad zijn in eigen land en de laatste weken hebben we dat veelal met MotoPlus-lezers gedaan in het kader van onze lezerstesten, die we in samenwerking met diverse motorimporteurs organiseren.

Zo maakten we onlangs met twintig lezers een uitgebreide testrit door de Achterhoek met de Suzuki V-Strom 650 en zijn grote broer, de V-Strom 1000. Het verslag van die testdag en de indrukken van de deelnemers lees je trouwens in deze MotoPlus. Vervolgens waren we te gast bij Harley-Davidson-dealer Big Rivers in Heteren, van waaruit we met zestien lezers op Softails, Tourings en Street Rods een prachtige testroute door het rivierengebied tussen Arnhem en Nijmegen reden.

Onder de indruk
En op het moment van schrijven hijgen we nog uit van een intensief dagje testen vanuit onze redactie in Varsseveld met KTM’s Adventure-modellen en de 1290 Super Duke GT, die onlangs door de lezers van MotoPlus voor de derde achtereenvolgende keer tot Motor van het Jaar werd gekroond. Achttien MotoPlus-lezers, waaronder trouwens opvallend veel GS-rijders, waren behoorlijk onder de indruk van de enorme stappen voorwaarts die de Oostenrijkers de afgelopen jaren hebben gezet met hun straatmodellen.

Maar steevast als we in MotoPlus een lezerstest publiceren, volgen er in de regel ook mailtjes van andere MotoPlus-lezers die zich afvragen waarom we in MotoPlus in vredesnaam lezers laten testen. “Testen kunnen jullie toch zelf?!”, luidt dan vaak de afsluitende zin.

Kunnen we zeker!
Dat kunnen we zeker, en in principe zijn de motorfietsen die in een lezerstest aan bod komen al uitgebreid door ons belicht in eerste test, toptest en vaak ook nog in een of meerdere vergelijkingstesten. Naast onze ‘professionele’ bevindingen van een bepaald model is de indruk van de MotoPlus-lezer naar onze mening een welkome aanvulling.

Door de vaak enorme verscheidenheid onder de deelnemers ontstaat er doorgaans een heel divers beeld van de gereden motoren. Daarnaast zitten er geregeld ook lezers tussen, die soms jarenlang ervaring hebben met een bepaald model en op basis daarvan bijvoorbeeld bijzonder alert zijn op kleine detailwijzigingen, vaak sluiks doorgevoerde verbeteringen van zaken waar je je als eigenaar pas na lange tijd met zo’n machine gereden te hebben aan gaat storen. Zaken dus die in een doorsnee test, waarin we in de regel een week of twee de beschikking hebben over een testmachine, niet komen bovendrijven.

Ongedwongen en laagdrempelig
Bovendien is een lezerstest voor de deelnemers een heerlijk ongedwongen en laagdrempelige manier om eens kennis te maken met bijvoorbeeld een merk, waarvan je normaal gesproken niet zo snel een dealer zou opzoeken of met misschien wel de motor van je dromen, die vooralsnog net even te duur is. En dat er op zo’n testdag niet meteen een overijverige verkoper in je nek hangt met een voorlopig koopcontract is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Kortom, we blijven onze lezers de kans bieden om met verschillende modellen van verschillende merken te rijden en de eerstvolgende gelegenheid komt er al weer op korte termijn aan: op donderdag 5 juli komt Kawasaki richting Varsseveld met de Z650 Performance en de Ninja 650 Tourer. Opgeven? Stuur een e-mail naar mail@motoplus.nl o.v.v. Lezerstest Kawasaki. Hoe sneller, hoe meer kans je maakt, want het aantal plaatsen in beperkt.

De testdag bestaat uit een ochtend- en middagsessie. Geef in je aanmelding dus even aan welk dagdeel je voorkeur verdient, vermeld verder je NAW-gegevens, leeftijd, huidige motor (en bouwjaar) en laat weten waarom juist jij met ons mee zou willen op 5 juli!

Jeroen Hidding,
Adjunct-hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws