Nieuws

Vijf tips om motordiefstal tegen te gaan

Lekker op het terras een drankje doen om er vervolgens achter te komen dat je motor verdwenen is? Het komt helaas maar al te vaak voor. Afgelopen april alleen al werden 105 motoren ontvreemd. Motordieven zijn vaak goed georganiseerd en razendsnel. Het is daarom zaak het ze zo moeilijk mogelijk te maken.

Vijf tips:

 1. Let op je sleutels
  Veel motoren worden gestolen met behulp van sleutels. Niet in de laatste plaats omdat dieven ze gewoon uit je jaszak stelen als jij lekker zit te genieten van de zon, of aan de koffie zit in het café. Let daarom altijd op je sleutels en laat ze niet in de kleding zitten als je deze ergens ophangt. Hang je je jas over de stoel waar je op zit, steek de sleutel dan in een binnenzak. Op die manier is het voor dieven net wat lastiger.
 2. Kies een goed slot
  Je motor alleen op het stuurslot zetten is tegenwoordig echt niet meer voldoende. Voor je het weet staat je trots achterin een busje om nooit meer gezien te worden. “Het is soms echt tranentrekkend hoe naïef sommige motorrijders met hun motor omgaan”, liet een beveiligingsexpert onlangs nog in MotoPlus weten. Zorg er daarom voor dat je je motor met het liefst twee sloten (mét ART-keurmerk) op slot zet.
 3. Leg ‘m aan de ketting
  Het vooruitzicht voor dieven dat ze 20 minuten moeten slijpen voor ze je motor kunnen wegrollen, is vaak al genoeg om ze af te schrikken. Zorg er daarom voor dat je je motor verankerd aan een muur of aan de grond. Ben je met meerdere motorrijders op pad, dan is het ook een optie de motoren met een kabel aan elkaar vast te leggen. Op die manier voorkom je dat dieven je motor kunnen oppakken en meenemen.
 4. Ook thuis extra voorzichtig
  Denk niet dat de deur van de schuur op slot zetten genoeg is om motordiefstal te voorkomen. Daarom moet je ook in de schuur je motor op slot zetten en het liefst verankeren aan de muur of grond. En als je hem dan op slot hebt gezet, bewaar je sleutel dan op een andere plek. Maak het ze niet te makkelijk.
 5. Sleutels niet op de slaapkamer
  Mensen zijn gewoontedieren en dat weten dieven ook. Bewaar je sleutels daarom niet op de voor de hand liggende plekken zoals je slaapkamer. Bij een inbraak zijn dat namelijk de plekken die dieven zeker bezoeken.
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
 • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
 • 24 uitgaven per jaar
 • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws