Nieuws

Triumph in laatste testfase met nieuwe Trident

Triumph is momenteel bezig met de laatste testfase van haar nieuwe Triumph Trident. Dat heeft het merk bekendgemaakt. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe foto’s van de driecilinder openbaar gemaakt.

Met de aankondiging van haar nieuwe Trident baarde het merk in augustus flink wat reuring. En dan vooral door de positie waarin de roadster geplaatst wordt door Triumph. De Trident zal namelijk het nieuwe instapmodel van Triumph’s roadster line-up worden en zal daarom concurrerend geprijsd worden.

Hoeveel de nieuwe machine gaat kosten en wanneer hij precies gelanceerd gaat worden, is echter nog niet bekendgemaakt. De naam Trident komt niet uit de lucht vallen en is een haast legendarische typeaanduiding uit Triumph’s rijke verleden. De originele Trident-driecilinder stamt uit 1968 en maakte onder andere naam met vijf opeenvolgende zeges in de productieklasse op het eiland Man.

Het design van de Trident komt uit de koker van de Italiaanse designer Rodolfo Frascoli. Over de technische specificaties laat Triumph nog niet veel los, maar duidelijk is in ieder geval wel dat de driecilinder-krachtbron van nieuwe Trident grotendeels wortelt in het blok van de Street Triple. Op zaken als exacte cilinderinhoud of een indicatie van het vermogen moeten we helaas dus nog even het antwoord schuldig blijven. Wel zal de Trident, die straks in Thailand geproduceerd gaat worden, de nodige elektronica meekrijgen, waar de knoppen op de linker stuurarmatuur naar hinten.

De nieuwe Triumph Trident zal in het voorjaar van 2021 bij de dealers staan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.