Nieuws

Ten Kate in nostalgische zwart/gele kleuren bij WK Superbike Assen

In het weekend van 23 tot 25 juli wordt op het TT Circuit Assen de vijfde wedstrijd van het WK Superbike worden verreden. Het evenement stond eerder voor april op de kalender, maar werd door de corona-pandemie doorgeschoven naar eind juli.

Net als bij de afgelopen Dutch TT is er ook nu publiek welkom, 35.000 in totaal. Om toegang tot de zittribunes te krijgen moet de CoronaCheck-app op je smartphone geactiveerd zijn en dient daarin een bewijs van volledige vaccinatie, een negatief testbewijs (max. 24 uur geldig) of een herstelbewijs te staan. De taluds zijn gesloten voor publiek. Wel staan er nu vidiwalls voor de Geert Timmer Tribune en de Hoofdtribune.

Het Ten Kate-Yamaha Supersport team zal tijdens de Nederlandse ronde niet in de originele blauwe Yamaha-kleuren te aanschouwen zijn. Speciaal voor deze ronde heeft het team uit Nieuwleusen besloten om van start te gaan in de geel/zwarte kleurstelling, waarmee het bijzonder succesvol was in de jaren negentig van de vorige eeuw. “Het leek ons wel een goed idee om eens iets anders te doen tijdens het Assen-weekend. Dominique Aegerter is momenteel de leider in het WK Supersport tussenklassement en het is lang geleden dat we aan kop stonden in deze klasse”, aldus teammanager Kervin Bos.

Na jaren afwezigheid maken de zijspannen een comeback tijdens het WK Superbike-weekend. Bennie Streuer zal voor het eerst weer van start gaan na zijn zware crash tijdens een training begin april op het Duitse circuit van Oschersleben. De Drentse zijspancoureur botste door een mechanisch mankement met zijn Franse bakkenist Emanuelle Clement frontaal op een muur. Daarbij liep Streuer diverse blessures op aan zijn rug, bekken en ribben. Na een succesvolle operatie in Duitsland revalideerde hij sneller dan de dokteren hadden verwacht. Naast het herstel moest Streuer weer een compleet nieuw span opbouwen en op zoek gaan naar een nieuwe bakkenist, omdat Clement besloot om bij een ander span als bakkenist aan de bak te gaan. De nieuwe bakkenist van Streuer is Jeroen Remmé, die eerder al ervaring opdeed als bakkenist bij Kees Endeveld.“Ik ben ervan overtuigd dat ik met Jeroen een ervaren passagier heb gevonden. We kenen elkaar al enkele jaren en daarom was de keuze voor hem niet zo moeilijk. Ik hoop dat we een top vijf klassering kunnen halen op het TT Circuit, dan zijn we meer dan dik tevreden”, aldus Streuer.

Zie voor meer info over het aanstaande WK Superbike de site van het TT Circuit Assen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.