Nieuws

Suzuki viert 30 jaar GSX-R met speciale 30th Anniversary Edition

Suzuki viert het 30-jarige jubileum van een icoon: de GSX-R.

Ter gelegenheid van de verjaardag introduceert Suzuki de speciale GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition.

Met de baanbrekende GSX-R750 presenteerde Suzuki in 1985 één van de eerste echte racemotoren voor de openbare weg. Hij woog slechts 180 kilo en leverde maar liefst 73 kW (100 pk) vermogen. Behalve de pure raceprestaties stond de Suzuki GSX-R ook bekend om zijn aantrekkelijke prijs. Het was een gouden recept. De kopers van de meer dan een miljoen verkochte exemplaren kunnen dat beamen. Inmiddels biedt Suzuki de achtste generatie GSX-R aan.

Suzuki stelt zeer hoge eisen aan betrouwbaarheid en mede daardoor maakte de GSX-R ook een onuitwisbare indruk in het loodzware WK Endurance. Tussen 1983 en 2014 sleept het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) maar liefst dertien overwinningen in de wacht.

GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition
De nieuwe Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition is een ode aan de eerste GSX-R uit 1985. Het speciale jubileummodel wordt geleverd in dezelfde wit-blauwe kleurstelling en is ook te herkennen aan de ‘30th Anniversary’-badge op de tank. De krachtige Brembo-remmen zijn in zwart uitgevoerd.

Net als bij de reguliere GSX-R1000 profiteert de bestuurder van dertig jaar race-ervaring. Het rijklare gewicht bedraagt slechts 203 kilo – extreem licht voor een superbike. De 999 cc motor met 136 kW (185 pk) vermogen zorgt voor buitengewone prestaties.

De prijs en releasedatum van de Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.