Nieuws

Suzuki presenteert nieuwe 2020-modellen

Suzuki heeft in een online-presentatie twee nieuwe 250 cc-modellen gepresenteerd. Helaas voor ons, zijn deze Gixxer SF 250 en Gixxer 25 vooralsnog niet bestemd voor de Europese markt.

Op de Aziatische markten zijn beide motoren al langer lopende modellen, die voor het nieuwe modeljaar een opfrisbeurt hebben gekregen.

De Gixxer 250 en Gixxer SF 250 zijn in de basis grotendeels identiek. Beide motoren zijn onder andere uitgerust met hetzelfde blok, frame, tank en kontje. De Gixxer 250 is verder aangekleed als naked met ovale koplamp en een hoger stuur, de Gixxer SF 250 is op zijn beurt voorzien van een volledige kuip. Het drooggewicht van de motoren is respectievelijk 156 en 161 kg. Voor het nieuwe modeljaar beschikken de motoren over rondom ledverlichting, een een nieuw digitaal dashboard en een nieuwe einddemper. De SF 250 zal daarnaast ook te koop zijn in een MotoGP-editie die qua decors doet denken aan de racers uit de koningsklasse.

Zoals gezegd beschikken beide motoren ook over hetzelfde blok. Daarbij gaat het om een 249 cc vloeistofgekoelde eencilinder met bovenliggende nokkenas en injectie. Het opgegeven topvermogen ligt bij 26,5 pk bij 9.000 tpm en 22,6 Nm bij 7.500 tpm.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws