Nieuws

Suzuki Katana aangescherpt voor 2022

Suzuki heeft zich bij de nieuwe Katana geen kopzorgen hoeven maken over het lijnenspel. Dat blijft ongewijzigd en overduidelijk geïnspireerd door het origineel uit 1980. De aandacht gaat dit keer uit naar elektronica en pk’s.

De Euro5-Katana is goed voor 152 pk bij 11.000 tpm en dat zijn er twee meer dan voorheen. Over het maximum koppel laat Suzuki zich niet uit (was 108 Nm), maar het belooft wel dat de nieuwkomer een breder gespreid koppel heeft. Heel verrassend is dat niet. De motor profiteert namelijk van dezelfde wijzigingen als de 2021-GSX-S1000. Die heeft onder meer een nieuw in- en uitlaattraject, nokkenassen en klepveren.

De volledig analoge originele Katana kon nooit bevroeden dat zijn opvolgers zo digitaal zouden uitpakken. De 2022-variant heeft drie rijmodi, een quickshifter (op en neer), vijfvoudig instelbare traction-control, een anti-hop koppeling en ‘low rpm-assist’. De motor geeft bij dat laatste zelf een beetje gas bij het wegrijden om afslaan te voorkomen.

In de lente van 2022 staat de Katana in de showroom in een opvallende mat blauwe kleur met gouden voorvork en wielen en een grijze variant met rode wielen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.