Nieuws

Molenaar en Van den Broek winnaars in R3-cup Oschersleben

Voor de tweede maal op rij was het Duitse Oschersleben het strijdtoneel in de Yamaha R3 Cup van 2019. Sasha de Vits en Thom Molenaar schreven bij de voorgaande wedstrijd in juni ieder een race op hun naam maar deze keer mengde Niek van den Broek zich in de strijd en met succes: nadat Molenaar de race op zaterdag had gewonnen was op zondag de winst voor hem.

In de eerste race werd al snel duidelijk dat Molenaar en De Vits de strijd om de winst zouden uitvechten. Van den Broek kon het tweetal niet volgen en reed een eenzame race. Molenaar en De Vits bleven bij elkaar en bij het ingaan van de laatste ronde leek Molenaar de beste papieren voor de overwinning in handen te hebben. De Vits zette echter in de allerlaatste bocht de aanval in en passeerde Molenaar, maar het was Molenaar die nog net voor de finishlijn uit de slipstream van De Vits kroop. Hij won daarmee de race met minder dan een tiende van een seconde voorsprong. Van den Broek werd onbedreigd derde.

De strijd om de vierde plaats ging tussen Doornenbal, Svendsen, Smits, De Boer en Badie, die snel een goed ritme te pakken had met de R3. Tussen de rijders van de andere klassen vochten zij hun onderling duel uit en was het Svendsen die de vierde plaats opeiste voor Doornenbal, Smits, De Boer en Badie. Ook de strijd om de negende plaats was een spannende en werd uitgevochten door Xavier van Duffelen, Jeff van Calster en Scheffer. Het was van Calster die daarbij aan het langste eind trok.

Van den Broek
De strijd in de tweede race was even spannend. Van den Broek vond dit keer wel de aansluiting bij Molenaar en De Vits. Bij het ingaan van de laatste ronde leek De Vits de overwinning op te gaan eisen. Maar een laatste aanval van Van den Broek veranderde dat. Met minimaal verschil kwam hij als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door. De strijd om de vierde plaats leek aanvankelijk tussen Badie en Svendsen te gaan, nadat Doornenbal al vroeg in de wedstrijd ten val kwam. Maar daarachter hield Van Duffelen het tempo hoog en hij wist het gaatje naar het tweetal te dichten. Hij kreeg daarbij wel Smits, De Boer en Scheffer in zijn wiel met hem mee.

Er ontstond een spannende strijd tussen de zes rijders waarbij Van Duffelen het meeste kopwerk verrichte. In de eindfase wisten Badie en Svendsen hem te passeren. Svendsen eiste uiteindelijk de vierde plaats op voor Badie. Van Duffelen werd zesde voor De Boer, Smits en Scheffer.

Kampioenschap
Voor het kampioenschap deden Molenaar en Van den Broek de beste zaken, zij liepen een punt in op leider in de tussenstand De Vits. Molenaar kende een goede start van het weekend. ‘Mijn tempo was vanaf de vrije trainingen gelijk goed. Na een goede start in de eerste race kon ik samen met Sasha meteen weglopen van de rest. De laatste ronde heb ik er alles aan gedaan om mijn koppositie te behouden maar toch lukte het Sasha om zijn machine naast me te zetten in de laatste bocht maar daardoor as zijn exit niet optimaal en kon ik hem op de streep toch nog pakken! De tweede race was een beetje rommelig met rijders waarvoor ik moest uitwijken, ik kwam ook even naast de baan en als je geen slipstream meer kan pakken ben je gezien. Maar al met al ben ik toch weer een puntje ingelopen voor het kampioenschap.’

Uitslagen:

Race 1:
1 Thom Molenaar
2 Sasha de Vits
3 Niek van den Broek

Race 2:
1 Niek van den Broek
2 Sasha de Vits
3 Thom Molenaar

Kampioenschap:
1 Sasha de Vits
2 Thom Molenaar
3 Niek van den Broek

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.