Sport

World Superbike-kampioenschap krijgt in 2019 drie races in één weekend

De FIM en Dorna WSBK organisatie hebben aangekondigd flinke veranderingen door te gaan voeren voor het Wereld Kampioenschap Superbike van 2019. Zo zal een raceweekend komend seizoen niet uit twee, maar drie races bestaan.

Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap. Net als dit seizoen zal ook in 2019 de race op zaterdag, die om 14.00 uur wordt verreden, de opening van het raceweekend zijn. Op zondag worden er twee wedstrijden verreden, te beginnen met een sprint race. De afsluitende race wordt zondag om 14.00 uur gereden.

Volgens Daniel Carrera, Superbike-baas, bestond de wens een derde race te houden al een tijdje. “Het zat al even in het vat. We zijn blij dat deze plannen nu tot uitvoer komen. Ons doel is spannende races te organiseren en de toevoeging van een sprint race is daar volgens ons een goede aanvulling op. We blijven werken aan de plannen en hopen in de nabije toekomst met meer details naar buiten te kunnen komen.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.