Sport

Finn de Bruin pakt de winst in Yamaha R3 Cup op Mettet

Yamaha R3 Cup-coureur Finn de Bruin heeft in het weekend van 26 en 27 mei beide races op zijn naam weten te schrijven. Het kleine technische circuit van Mettet in België was goed voor mooie wedstrijden.

Tijdens de eerste kwalificatie moest De Bruin alleen Mijwaart voor laten gaan. Hij wist in de tweede training zelfs een rondetijd van 1’ 12 te klokken. Het lukte Niek de Broek op zijn beurt om voor het eerst in de voorste startrij aan te sluiten met een derde plaats.

Bij de eerste wedstrijd, die net als de kwalificatie op zaterdag werd verreden maakten Mijwaart en De Bruin van Pearle Gebben Racing er een mooi duel van. Pas op de finish viel de beslissing toen het De Bruin lukte om als eerste de geblokte vlag te passeren.

Jeffrey Buis, die bij eerdere wedstrijden goede zaken deed, wist ook deze keer aansluiting te vinden bij de kopgroep. Een crash in de tweede ronde gooide echter roet in het eten.
Ook de tweede race kenmerkte zich door mooie duels. Zo bestond de kopgroep in het eerste deel uit liefst zes rijders. Uiteindelijk wisten Bruin, Buis en Mijwaart zich los te rijden, daarbij bekleedde Buis lange tijd de tweede positie met vlak achter hem Mijwaart.
De Bruin bleek onaantastbaar voor de twee en kwam, net als in de eerste race, als winnaar uit de bus. De strijd op plek twee werd vlak voor de eindstreep beslist toen het Mijwaart lukte om Buis in te halen.

Yamaha R3 Cup coördinator Joey Litjens: ‘We hebben twee hele goede dagen gehad in Mettet. We hadden de situatie dat een aantal rijders hier al hadden getraind en sommigen kwamen hier blanco, maar de verschillen werden op de eerste dag al snel kleiner. Vooral in de tweede race hebben we een heel mooi gevecht gezien en ik was trots op de grote kopgroep van zes rijders. Ik moet een compliment maken aan de coureurs voor hun inzet en wil Birgit Scheffer in het bijzonder complimenteren, omdat zij een enorme stap voorwaarts heeft gemaakt. Ik ben zeer tevreden, hier tekenen we voor!’

Na zes races gaat De Bruin ruim aan de leiding in de tussenstand met 141 punten gevolgd door Mijwaart (109p) en Bronkhorst (86p). De volgende ronde van de Yamaha R3 Cup is een speciale, want er worden in het weekend van 29 t/m 1 juli twee wedstrijden verreden tijdens de Dutch TT.