Nieuws

Spaanse kopieerdrift

Wie dacht dat kopiëren was uitsluitend voorbehouden aan Chinese motorfabrikanten vergist zich. Ook in Europa, want bij een eerste blik op deze Spaanse Wottan Rebbe 125 denk je in eerste instantie met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan de Husqvarna Svartpilen 125.

Dat komt waarschijnlijk voor een belangrijk deel door de zwart/witte en compleet zwarte kleurstelling met fluor-accenten, maar zeker ook door vlakke zadel, het spatbord over het achter wiel en de ronde koplamp. Een stijlbreuk zien we in de cockpit. De Wottan Rebbe 125 heeft een modernTFT-scherm met bluetooth-connectiviteit. En waar de Husqvarna een fraai stalen vakwerkframe heeft, doet de Wottan het met een rechttoe-rechtaan-frame van stalen buis.  

Net als de Svartpilen heeft de Wottan een vloeistofgekoelde eencilinder met 125 cc cilinderinhoud. Het maximum vermogen blijft met 13,5 pk heel iets achter bij de 15 pk van de Husqvarna, maar wat het koppel betreft zit de Wottan met 11 Nm bij 8.000 tpm weer netjes in het spoor van de Husqvarna, die 12 Nm bij 7.500 tpm levert. 

De Wottan Rebbe staat op 17 inch wielen met een 110/70 voor- en een 140/70-achterband en de Spanjaard zet 155 kilo op de schaal. Voor- en achtervering zijn redelijk basic en niet instelbaar. Voor wordt er geremd met een enkele 300mm-schijf in combinatie met een vierzuiger remklauw en achter met een 240mm-schijf en een enkelzuiger klauw. Opvallend is trouwens dat de Rebbe 125 standaard niet is voorzien van ABS maar van een gecombineerd remsysteem. ABS is tegen meerprijs leverbaar. Waarschijnlijk kot Worttan onder de ABS-verplichting uit omdat het vermogen onder de 11 kW ligt.    

Of de in Spanje € 2.950,- Wottan Rebbe ook naar Nederland komt, is niet duidelijk. Voor zover we weten is het merk naast thuisland Spanje alleen verkrijgbaar in Portugal en Italië en op Malta en Cyprus.  

Afijn, meer informatie vind je hier.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws