Nieuws

Scoots, en de jeugd.

Mang Yuan, Sales- en Marketingmanager bij Yamaha Motor Nederland en daarnaast bestuurslid van bovengenoemde afdeling Gemotoriseerde Tweewielers, legt in de maandelijkse GO!Mobility-nieuwsbrief van de RAI Vereniging uit, dat de importeurs de beperkende maatregelen rondom de A1-klasse willen ombuigen in kansen. Yuan: “omdat volgens de nieuwe wetgeving iemand in Nederland pas vanaf het 18e jaar het A1-rijbewijs mag halen, werd dit een nogal theoretische klasse. Want hoeveel mensen gaan dit doen als ze op hun 17e al een autorijbewijs mogen halen?”

Totaalpakket

Volgens Yuang weet bijna niemand dat het rijexamen met een 125cc-automaat relatief eenvoudig is, omdat je een aantal bijzondere verrichtingen bij de praktijkproef kunt skippen. Het totaalpakket, dat eveneens de verzekering van de scooter omvat, maakt de stap van brommerrijbewijs naar A1-rijbewijs nu nog weer een stukje kleiner. Yuan: “Uit de inmiddels afgesloten testfase, die de levensvatbaarheid van het project moest vaststellen, is gebleken dat kandidaten in circa 10 uur (maximaal 10 lessen) het examen kunnen halen.”

Collectieve aanpak

Het is volgens Yuan de bedoeling dat importeurs vanaf 1 januari het pakket individueel of in combinatie met een rijschool gaan aanbieden. Daarbij is iedere importeur vrij om de inhoud ervan zelfstandig of met medewerking van de partners (rijscholen, verzekeraars), te bepalen. Tot de doelgroep behoren met name 25-plussers met verkeerservaring. “Wij hopen dat deze categorie, die anders wellicht niet bereikt zou worden, na hun ervaring met de 125cc-scooter doorgroeien naar een zwaardere machine.”

Bron: RAI Vereniging / Yamaha

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.