Nieuws

Schumacher maakt indruk

Maandag na de laatste wegrace-GP in Valencia was het er een komen en gaan van prominenten en journalisten, die allemaal één of meerdere rondjes mochten rijden met de MotoGP-fietsen. Zo zagen we onder meer oud-coureurs Randy Mamola, Wayne Gardner en Kevin Schwantz voorbij komen, evenals Laia Sainz en Toni Bou (trial-wereldkampioenen) en Antonio Cairoli (MX2-motorcross-wereldkampioen).
De meeste indruk van iedereen maakte echter Michael Schumacher, die uitgebreid met de kampioens-Ducati GP7 van Casey Stoner mocht rijden. Eerder al was deze geplande test van Schumi (in Maleisië) in het water gevallen en blijkbaar had de 38-jarige Duitse Formule 1-god ondertussen goed getraind, want hij ging verbazingwekkend hard!
Nadat hij in eerste instantie instructies kreeg van onder meer Nicky Hayden, Randy Mamola en Ducati-testrijder Vittoriano Guareschi, bleek de Duitser een razendsnelle leerling: maar liefst 58 ronden was Schumi in de baan en vrijwel elke ronde knabbelde hij professioneel iets van zijn tijd af. Uiteindelijk realiseerde Michael Schumacher een rondetijd van 1.39, wat slechts 5,5 seconden langzamer was dan de tijd van Stoner! Schumi bleek bijvoorbeeld ook maar twee seconden langzamer dan Ducati-testrijder Guareschi. Wie had dat ooit gedacht dat de veelvuldig wereldkampioen op vier wielen ook op twee wielen zo vreselijk snel zou zijn! Bijgaand een aantal foto’s en een filmpje van de Ducati-testrit van Michael Schumacher.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.