Sport

Rea blijft komende twee jaar bij Kawasaki in WorldSBK

Jonathan Rea heeft een nieuwe tweejarig contract getekend bij Kawasaki voor de WorldSBK. Dat heeft de renstal van de drievoudig wereld kampioen Superbikes bekendgemaakt. Rea had volgens Kawasaki verschillende opties open liggen voor 2019 maar heeft toch voor gekozen loyaal te blijven aan De Groenen.

Rea, die afgelopen weekend een record vestigde door als eerste coureur in de WSBK 60 overwinningen op zijn naam te zetten, kwam eind 2014 bij Kawasaki.

In een reactie laat Rea weten meer dan blij te zijn om ook de komende seizoenen deel uit te maken van het Kawasaki Racing Team. “Sinds het einde van het vorige seizoen hebben we al gesproken over het voortzetten van ons partnerschap, dus ik het fijn om dat nu rond te maken zodat ik me helemaal kan concentreren op de laatste races van het huidige seizoen. Ik werd vanaf het begin direct verwelkomd in de Kawasaki-familie en heb sindsdien successen behaald waar ik niet van had durven dromen.”

Ik wil hier blijven
De keuze om bij zijn huidige renstal te blijven was volgens Rea dan ook niet moeilijk: “Dit is waar ik wil blijven. Het voelt goed om dit geweldige verhaal samen verder te schrijven en ik wil iedereen van het Kawasaki Racing Team bedanken voor het vertrouwen dat ze me geven en de kansen die ik krijg. Samen zullen we harder dan ooit werken om ook in de toekomst de ZX-10RR op kop van de WorldSBK te houden. Ik heb een geweldig team om me heen dat ervoor zorgt dat we kunnen blijven vechten voor het wereld kampioenschap.”

Steve Guttride, race-manager van Kawaski laat weten enorm blij te zijn met de keuze van Rea: “Toen we Jonathan in 2014 tekenden was het enorm cool. De basis voor zijn dominante aanwezigheid op het circuit was snel opgezet. Dat JR na drie wereld kampioenschappen en meerdere records besloten heeft bij KRT te blijven is eigenlijk nog cooler. Al onze sterke contacten blijven daardoor in tact. We blijven geschiedenis schrijven met Kawasaki in de WorldSBK.”

MotoGP?
In aanvullen daarop laat Guim Roda, teammanager van KRT weten begrip te hebben voor de fans die graag zouden zien dat Rea de overstap naar de MotoGP zou maken. “Ik weet zeker dat veel fans hem graag in de MotoGP zouden zien om het tegen de toppers op te nemen. Maar we kunnen die mannen ook vragen om de strijd met Rea aan te gaan in de WSBK. Het niveau van Rea is nu zo hoog dat het anderen in de WSBK ook uitdaagt verder te groeien. Iedereen wordt gedwongen het maximale te geven om Johnny te verslaan, dus we moeten allemaal blij en gemotiveerd blijven. The show must go on.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.