Nieuws

Quartararo wint in Duitsland

Fabio Quartararo heeft zondagmiddag de GP van Duitsland op de Sachsenring gewonnen. De Fransman startte vanaf pole, profiteerde van een dure fout van Bagnaia en reed gecontroleerd naar de finish.

De Yamaha-coureur kent een goede start en neemt meteen de leiding. Achter hem is het Francesco Bagnaia die hem volgt, en samen slaan ze direct een klein gat. Na een paar keer stuivertje wisselen gaat de Ducati-rijder echter onderuit in de vierde ronde. Hierdoor heeft Quartararo vrij spel en kan hij met een comfortabele voorsprong van een ruime seconde de wedstrijd gecontroleerd uitrijden.

Achter hem probeert landgenoot Zarco de regerend wereldkampioen nog in te halen, maar dat lukt hem niet. Teamgenoten Aleix Espargaro en Maverick Viñales lijken de plekken drie en vier te bemachtigen, tot Viñales een probleem met zijn ‘ride height device’ krijgt, en Jack Miller – die ondertussen naar het tweetal toe is gereden – de 32-jarige Espargaro in weet te halen. Hiermee sluit de Australiër het podium, achter Quartararo en Zarco.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...

Overig nieuws