Premium

Vergelijkingstest drie lichte nakeds

Jarenlang was de MT-07 van Yamaha heer en meester in de 700cc-klasse. Twee jaar geleden kreeg het succesvolle model concurrentie van de Triumph Trident 660 en de Honda CB750 Hornet volgde dit jaar. Een perfect moment voor een vergelijkingstest dus!

Natuurlijk zijn er volop redenen om motorfietsen van de hoogst mogelijke kwaliteit te kopen, zoals uiterlijk vertoon, prestige, geluid of behoefte aan veiligheid. Om er maar een paar te noemen. Het zijn allemaal valide redenen, waar we niet aan tornen, maar als het vooral om het rijplezier gaat, laten deze drie rationele motorfietsen weinig te wensen over.
Het plezier begint al bij gematigde toerentallen. Alle drie trekken ze zonder noemenswaardige dips weg uit het lage toerengebied. Opvallend genoeg trekt juist de Triumph met de kleinste cilinderinhoud het stevigst in de hoogste versnelling. De Honda daarentegen heeft de meeste cc’s, maar trekt juist het langzaamst. De paradox komt op naam van de verschillende secundaire overbrengingen. De Trident is erg kort gegeard, de nieuwe Hornet juist erg lang om brandstof te besparen. Bovendien levert het de Honda een theoretische topsnelheid van 245 km/uur op. Daarentegen heeft het blok ook een dip in de koppelkromme tussen de 3.000 en 4.000 tpm. Tot  zo’n 140 km/uur situeert de MT-07 zich keurig tussen de Honda en de Triumph in.

Wat is de invloed van deze karaktereigenschappen op de dagelijkse praktijk? Is er daar ook sprake van een paradox? En welke van de drie nakeds komt als beste uit de test? Je leest het allemaal in MotoPlus 09/2023. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws