Nieuws

Nog plaats voor een goed voornemen?

Op 25 Januari houdt B.A.C.A. International een NEWYEAR meet&greet.
Deze word gehouden in Buurthuis Maasstraat, Maasstraat 4, 7333 JG, Apeldoorn.

Sinds 2007 is in Nederland B.A.C.A. actief. B.A.C.A. staat voor Bikers Against Child Abuse, een groep motorrijdende vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen die misbruikt zijn. Door een empowerment-principe, waarbij een vrijwilliger wordt gekoppeld aan het kind, dat vervolgens 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar op deze vrijwilliger kan rekenen. Als steun en toeverlaat. Het doel hiervan is dat deze kinderen weer sterker in het leven komen te staan.

B.A.C.A. bestaat in Nederland uit zo’n 90 vrijwilligers. Ze gaan mee naar de rechtbank om het kind te ondersteunen en organiseren een speciale motorrit voor het kind. Daarbij wordt het kind met een kleine ceremonie in de ‘familie’ opgenomen. En dat betekent dat het vervolgens 90 grote ‘broers en zussen’ heeft  waar het altijd een beroep op kan doen. Rienk van Dijk, State President van B.A.C.A. Nederland: “Je ziet in de loop van de tijd hoe zo’n kind opbloeit en weer sterker wordt. Het gaat weer met een goed gevoel naar school en durft weer alleen over straat. Dit sterkt ons in het gevoel dat we echt een steentje kunnen bijdragen om het leven van zo’n beschadigd kind weer wat vrolijker te maken.”

Tijdens de NEWYEAR meet&greet kunt u kennis maken met de vrijwilligers van B.A.C.A. Zij kunnen u alles vertellen over het werk dat ze doen en ook hoe u de vereniging eventueel kunt ondersteunen. Van Dijk: “Wij zijn blij met iedere kleine donatie. Met het geld dat we ophalen kunnen we bijvoorbeeld zelfverdedigingslessen voor deze kinderen bekostigen, als het gezin dat zelf niet kan opbrengen. En verder vinden we het natuurlijk altijd fijn als er meer motorrijders zich bij ons aansluiten.” Wie zelf mee wil rijden met B.A.C.A. en de kinderen uit deze doelgroep wil helpen, dient te beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws