Productnieuws

Nieuwe sportieve toerhelm van Arai

Met de Profile-V heeft Arai alweer een paar jaar een populaire toerhelm in haar gamma en met de RX-7V eentje voor doorgewinterde racers. De onlangs door de Japanners gepresenteerde nieuwe Quantic valt daar precies tussenin. Een sportieve toerhelm kortom, die als alles volgens planning verloopt vanaf januari als eerste Arai-helm aan de nieuwe ECE R22-06 standaard voldoet.

De in verschillende grootten beschikbare buitenschaal van de Quantic is gemaakt van een hoogwaardig koolstofvezellaminaat volgens de nieuwe PB e-cLc constructie (Peripherally Belted e-Complex Laminate Construction). Net zo sterk als de andere helmen uit het gamma, maar dan veel lichter, aldus Arai. De helmschaal heeft de Arai-karakteristieke ronde vorm, echter wel met de spoiler op het achterhoofd zoals we die ook van de RX-7V kennen.

De Quantic is voorzien van een volledig nieuw ontworpen ventilatiesysteem, met zes in- en zes uitlaatopeningen, waarbij één van de inlaten subtiel is verwerkt in het 3D-logo op de voorzijde. Het (nylon) interieur is zoals het hoort uitneem- en -wasbaar, net als de in verschillende diktes beschikbare wangkussens en earcups. De basisuitrusting van de Quantic bestaat verder uit een ERS (Emergency Release System), kin- en neusspoiler, intercomvoorbereiding en een dubbel D-sluiting. Ook prettig, het Max Vision vizier is standaard voorzien van een Pinlock anti-condens vizier.

De nieuwe Arai Quantic (maten XS tot en met XXL) komt er in vier uni-kleuren en diverse decors uitvoeringen. De unikleuren liggen vanaf begin april in de winkel, de decors volgen iets later. En wat gaan ze kosten? Nou, respectievelijk € 649,00 (uni) en € 769,00 (decor). Info: www.hocoparts.com /  www.araihelmet.eu/

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.