Nieuws

Nieuwe budget-sportband van Dunlop: de Core

De wat oudere circuitrijders onder ons herinneren zich vast de Qualifier nog, ooit het sportieve uithangbord van Dunlop. Na wat mindere testresultaten switchte Dunlop naar de beduidend beter geconstrueerde Sportsmart-familie. Maar de Qualifier maakt als een ‘Core’ een heuse comeback, waarmee volgens de fabrikant ‘de essentie van een hyper-sportband’ – dus grip, feedback, handling – wordt gecombineerd met een ‘buitengewone’ prijs. Kortom: de Qualifier Core is een low-budget-supersport-band.

Bekende Dunlop-technologie die we ook in de Core tegenkomen zijn onder andere Dynamic Front Formula, Carcass Tension Control System en Jointless Belt; volgens Dunlop allemaal om optimale handling en stabiliteit te garanderen. Een flink silica-aandeel moet de prestaties op nat wegdek en bij lage temperaturen verbeteren. Het profielpatroon is afgeleid van de eerste generatie Sportmax SportSmart, maar de herziene groeven moeten voor een beter natte grip zorgen dan de voorganger, de Qualifier II, had.

Vooralsnog is de Core leverbaar in een 120/70ZR17 voorband en in de achterbandmaten 160/60ZR17 en 180/55ZR17. In het vierde kwartaal van 2022 moeten er een 120/60ZR17 voorband en drie maten achterbanden bijkomen: 190/50ZR17, 190/55ZR17 en 200/50ZR17.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.