Nieuws

Nieuw: Yamaha Ténéré 700 World Rally

Yamaha blijft het aantal modelvarianten van de populaire Ténéré 700 uitbreiden. World Rally heet de nieuwste uitvoering op basis van de World Raid met twee tanks voor in totaal 23 liter benzine én een titanium einddemper van Akrapovic.

Volgens Yamaha is de nieuwe World Rally meteen het nieuwe topmodel van de Ténéré-lijn. Hij is gehuld in de kenmerkende racekleuren van het Japanse merk (donkerblauw, roze en zilver), waarmee Stéphane Peterhansel in de Dakar-rally van 1993 reed. De nieuwe World Rally heeft het meest gemeen met de World Raid-uitvoering van de Ténéré 700, waarvan de dubbele benzinetank met 23 liter inhoud afstamt. Ook de vering met voor een royale 230 millimeter veerweg en achter 220 millimeter komt van de World Raid. Daarnaast zit er een Öhlins-stuurdemper op en een tweedelig zadel, wat de montage van een bagagrek op de plek van de duozit mogelijk maakt. Standaard uitrusting is verder een titanium Akrapovic einddemper – zoals bij de Rally-variant, maar dan zilverkleurig in plaats van zwart. 

Met de 23 liter tankinhoud en het bekende zuinige benzineverbruik van de 75 pk sterke twin zou de actieradius van de World Rally tussen de 460 en 575 kilometer moeten liggen.

De titanium einddemper kan uiteraard niet het extra gewicht van de brandstof – 23 liter in plaats van 16 – compenseren, vandaar dat Yamaha voor de World Rally een relatief hoger rijklaar gewicht opgeeft, volgetankt 219 kilo. Maar dat is nog altijd een kilo minder dan de World Raid weegt. Een standaard Ténéré 700 zet 205 kilo op de schaal. 

Ook de World Rally heeft drie weergave-opties voor het dashboard: digitaal, analoog of roadbook-stijl. Daarnaast kan het 5 inch grote scherm aan een smartphone worden gekoppeld middels Yamaha’s MyRide-app.

Het ABS kent drie modi (aan, achter uit, volledig uit), waardoor je net zo makkelijk op de weg als door het terrein rijdt. De bandenmaten lenen zich in ieder geval ook voor dat laatste: 90/90-21 voor en 150/70-18 achter. En niet te vergeten de zithoogte: 890 millimeter.

De nieuwe Yamaha Ténéré 700 World Rally is later deze maand leverbaar en gaat € 16.399,- kosten. Meer info hier.   

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws