Nieuws

MV Agusta Alpine razendsnel uitverkocht

Met een oplage van slechts 110 stuks, was het al de verwachting dat MV Agusta niet heel lang hoefde te wachten tot de Superveloce Alpine uitverkocht was. Maar dat het slechts vijf dagen duurde om alle € 36.300,- kostende motoren te verkopen, is toch wel heel snel.

De MV Agusta Superveloce Alpine is ontstaan uit een samenwerking van MV Agusta en het Franse sportwagenmerk Alpine. De limited edition sportmotor is in hetzelfde blauw geschilderd als de Alpine A110 sportwagen en is bovendien op de kuipdelen voorzien van het Alpine-logo. Andere verwijzingen naar de A110 zijn het zwarte Alcantara-zadel met blauwe stiksels en de gefreesde zwarte wielen. Op de leren band, die over de tank loopt, staat eveneens Alpine te lezen.

Uiteraard ontbreken ook de Italiaanse vlaggen niet. Die zijn bij de MV Agusta Alpine op de zijkanten van het voorspatbord geplaatst. Verder wordt de gelimiteerde Superveloce geleverd met een speciale race-uitlaat van Arrow met bijpassende software voor het motormanagementsysteem, een CNC-gefreesde tankdop, een duoseat-cover en afdekhoes met daarop Superveloce Alpine. Het echtheidscertificaat behoort natuurlijk ook tot de koopomvang.

Technisch gezien blijft de Superveloce bij het bekende recept. De 800 cc driecilinder is dus goed voor een top van 147 pk en 88 Nm koppel. Genoeg om de droog slechts 173 kilo wegende sportfiets tot een snelheid van 240 km/uur te brengen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws