Nieuws

Motorverkoop plust 43% in januari

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Nederlandse motorzaken. Het aantal verkochte motoren in januari is flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Aprilia verkoopt zelfs 850% meer.

De bizarre stijging bij Aprilia bewijst eens te meer dat spannende en toch nog betaalbare modellen in goede aarde vallen in de Lage Landen. Verantwoordelijk voor de knallende verkopen zijn de RS660 en Tuono 660. Bij Aprilia kunnen ze niet wachten tot de Tuareg 660 zich bij dat duo vervoegt. Het ziet er wat dat betreft rooskleurig uit voor de motorproducent uit Noale.

Januari was blijkbaar zonder dat we het wisten Italiaanse maand want ook Moto Guzzi plust flink. Vooral de sympathieke V85TT doet het nog altijd goed en de V7 volgt daarna. Een groeipercentage van 266% klinkt indrukwekkend, maar de absolute getallen zijn bescheiden voor dit liefhebbersmerk. Totaal gingen er in januari 2022 elf Guzzi’s van de hand. Bij Aprilia waren dat er negentien.

Van de grote merken doet Honda het uitmuntend met 223% groei. De Japanse fabrikant plukt de vruchten van het lagere prijskaartje dat het op sommige modellen plakte. Bovendien heeft Honda amper leveringsproblemen waar andere merken niet weten waar ze hun motoren vandaan moeten halen.

Op drie merken na, verkopen alle fabrikanten in januari 2022 beter dan 2021. De verkoop van nieuwe motoren stijgt met 43% en dat is een mooie start van een hopelijk prima jaar.

Bron: RDC

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws