Nieuws

Motornieuws 2020: Yamaha Tracer 700 krijgt R1-smoeltje

Yamaha’s Tracer 700 is een van de machines binnen het Yamaha-gamma, die zijn voorzien van de zo geliefde 689 cc metende CP2-paralleltwin met 270° krukas en het is de eerste van die lijn die komend seizoen de nieuwe Euro5-variant van dat blok krijgt.

Dat is onder andere voorzien van aangepaste injectie, ontsteking, luchtinlaat en een aangepast uitlaatsysteem. Exacte specificaties heeft Yamaha nog niet gegeven, maar het laat weten dat het blok, waarvan ook de secundaire overbrenging is aangepast, door de aanpassingen niets van zijn oorspronkelijke karakter met zijn breed uitgesmeerde lineaire koppelverloop heeft verloren. Het zou zelfs nog levendiger zijn.

Om die dynamiek te vangen, is de nieuwe Tracer 700 voorzien van een compleet nieuw front met agressief priemende dubbele led-koplampen in R1-stijl en een stel led-positielampen. Ook de knipperlichten zijn led en aan de voorzijde geïntegreerd in nieuwe handkappen. Die zijn op hun beurt weer gemonteerd op een stuur dat net even wat breder is dan voorheen.

Ook het eendelige zadel is nieuw en moet meer comfort bieden. Daarnaast is het ruitje vervangen door een slank exemplaar dat met één hand 60 millimeter in hoogte kan worden versteld. Het LCD-dashboard is eveneens vernieuwd en kan nu met een knop op de linker stuurhelft worden bediend. En niet alleen de achterschokdemper heeft het komende modeljaar stelmogelijkheden voor de veervoorspanning en uitgaande demping, maar ook de voorvork, waarvan ook de veerkarakteristiek is aangepast.

De nieuwe Tracer 700 staat vanaf februari 2020 bij de dealer in twee grijsvarianten en in het blauw, een prijs is nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws