Nieuws

Mijwaart sleept eerste overwinning in Yamaha R3 Cup binnen op Assen

Het is Kevin Mijwaart gelukt om zondag op het TT Circuit in Assen zijn eerste overwinning in de Yamaha R3 Cup 2018 binnen te slepen.  Een dag eerder moest hij de eerste plek nog afstaan aan Finn de Bruin, die momenteel ook leider is in het algemeen klassement.

Bij de eerste race in de R3-cup, die op zaterdag werd verreden, nam De Bruin na de start direct de leiding. Mijwaart kon in de openingsfase vrij goed volgen, maar moest in de loop van de race langzaam terrein prijsgeven. Na veertien ronden pakte De Bruin zijn zesde zege van het seizoen, met vlak achter hem Mijwaart. Jeffrey Buis werd, ruim achter het leidende tweetal, derde.

De wedstrijd op zondagmiddag gaf een compleet ander beeld. Zo wisten De Bruin, Buis en Mijwaart tot aan de finishstreep bij elkaar te blijven in een strijd om de koppositie. Praktisch iedere ronde was er een nieuwe raceleider. In de laatste GT-bocht was het Mijwaart die de kop pakte en als eerste over de streep kwam. Daarmee won hij zijn eerste race van het seizoen.  Voor de vierde plaats knokte een groep van zeven rijders met elkaar. In de slotfase wist Velthuizen zich los te rijden en de vierde plaats voor zich op te eisen. Dunnik, ‘t Hoen en Van den Broek werden vijfde, zesde en zevende. Overbeeke, die in de laatste ronde bij de GT-bocht een uitstapje maakte door de grindbak, werd achtste. Molenaar en Bronkhorst maakten ook onderdeel uit van het gevecht en finishten in negende en tiende positie.

Yamaha R3 Cup coördinator Joey Litjens is zeer tevreden over de races tijdens de Dutch TT op Assen. “Wij zijn als organisatie sterk naar buiten zijn getreden tijdens de Dutch TT met onze vaste protocollen en hoe de rijders zich gepresenteerd hebben. De onderlinge verschillen waren in de eerste race vrij groot, maar dit was in de tweede wedstrijd compleet anders. Veel gevechten op de baan en we zien dat de rijders stappen blijven maken zowel op als naast de baan, dat maakt mij trots!’

De volgende race in de Yamaha R3 Cup wordt in het weekend van 6 juli verreden op het circuit van Zolder in België

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws